Брой 200 (1464), 19-10-2017
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Председателят на БТПП откри техническа конференция „Индустрия 4.0”

Председателят на БТПП Цветан Симеонов откри официално двудневната техническа конференция, посветена на актуалната тема за "Индустрия 4.0". Събитието  се провежда в Боровец и се организира от Палатата, съвместно с  шведската фирма за металообработка „SECO” и "Ти Ел Ел Медиа".

Симеонов  сподели, че една рутинна среща с представители на   "SECO"  преди няколко месеца в Палатата се е превърнала в ползотворно партньорство. Председателят изрази подкрепата на БТПП към иновациите и усилията на фирмите за въвеждането на новости в дейността. Той акцентира, че именно иновациите ще допринесат за една по-силна и конкурентоспособна икономика.

„За да работят в областта на използването на нови технологии, неправителствените организации трябва да осигуряват  благоприятна среда за икономиката като цяло. Затова БТПП постига най-високо качество на обслужване за бизнеса, чрез прилагане на авангардния опит в дигиталните технологии за предоставени услуги на фирмите“, категоричен бе Цветан Симеонов. Той допълни, че Палатата е сред водещите организации, съдействащи за издаване на външнотърговски документи по електронен път. По думите му БТПП заема водеща позиция и по отношение дейността на Арбитражния съд, който е постигнал пълна дигитализация и изпреварва по функции дори Американската арбитражна асоциация и МТК – Париж.

„Работим за доброто представяне на компаниите и чрез 360-градусово заснемане на офиси и производствени помещения даваме информация за фирмите, което е част от  ролята на Палатата като независима организация да създава сигурност и достоверност  в публичното пространство”, изтъкна още Симеонов.

Конференцията Индустрия 4.0 се фокусира върху тенденциите в развитието на автоматизацията и обмена на данни при технологиите на производство, новите пазарни тенденции при машинните масла, съвместимост с европейските регламенти, умно производство и др.

Над 50 водещи фирми от областта на металообработката, машиностроене, производството на моторни и машинни масла участват в конференцията.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Председателят на БТПП откри техническа конференция „Индустрия 4.0”
Участват над 50 водещи фирми от секторите металообработка, машиностроене, производство на моторни масла Още
БТПП участва в октомврийската сесия на ЕИСК
Обсъждане на работната програма на Европейската комисия за 2018 г. Още
Покана за участие в Иновационен форум 2017 в Братислава
В рамките на Министерската конференция за иновации на страните от Централна и Източна Европа и Китай Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Среща в Хасковската търговско-промишлена палата по проект „Развитие и популяризиране на гурме и винен туризъм в трансграничния регион България - Турция”
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
НАП публикува становище относно ползване на данъчни облекчения
КОНКУРСИ
Крайният срок за кандидатстване за вторите Годишни награди в туризма е 5 ноември 2017 г.
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Посещение на германска бизнес делегация в България
24-27 октомври 2017 г. Още
Търговски мисии в Турция, октомври/ ноември 2017 г.
Разходите по настаняването на одобрените за участие български фирми се поемат от Министерството на икономиката на Турция Още