Брой 200 (1464), 19-10-2017
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

Посещение на германска бизнес делегация в България


В периода 24-27 октомври 2017 г. на посещение в България пристига 10-членна германска бизнес делегация от производители на компоненти и детайли за жп-индустрията.

Целта на предстоящото посещение е проучване на място на възможностите за инвестиции в България и коопериране в областта на доставки/поддоставки с български партньори. Демонстрираният интерес допълнително се стимулира от наличните европейски фондове за финансиране изграждането на модерна инфраструктура по жп-транспортен коридор, свързващ западната и южната граница на България. При реализиране на проектите съществуват възможности за партниране на компаниите с малки и средни предприятия от България под формата на джойнт-венчър партньорства. Делегацията се организира от Асоциацията на германската жп-индустрия в партньорство с г-н Стефан Йонков, ръководител на СТИВ в Берлин. Домакин от българска страна е Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

Във връзка с деловото посещение на германската бизнес делегация в България, Изпълнителната агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира събитие с цел насърчаване на двустранните търговско-икономически отношения между двете страни на 27 октомври в гр. София. Събитието цели предоставяне на възможност за създаване на преки бизнес контакти между заинтересовани компании, развитие на производствено коопериране, създаване на бизнес партньорства и други ползотворни дейности от взаимен интерес между двете страни.

Събитието в гр. София ще се проведе на 27 октомври от 10.00 ч. в Голяма зала на Министерство на икономиката на адрес: гр. София, пл. „Княз Александър I Батенберг“ №12. То включва провеждането на двустранни срещи по график между заинтересованите компании и организации от двете страни.

Участието в двустранните срещи е безплатно, като е необходима предварителна регистрация с оглед изготвянето на график за провеждане на срещите.

При интерес  следва да изпратите попълнена приложената регистрационна форма в срок до 25.10.2017 г. на e-mail: m.gerganska@sme.government.bg  или s.zapryanova@sme.government.bg. До събитието няма да бъдат допускани за участие нерегистрирани лица.

Допълнителна информация можете да получите от Светла Запрянова на телефон 02/940 79 75 и Милла Герганска на 02/940 79 79.

Приложения:

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Председателят на БТПП откри техническа конференция „Индустрия 4.0”
Участват над 50 водещи фирми от секторите металообработка, машиностроене, производство на моторни масла Още
БТПП участва в октомврийската сесия на ЕИСК
Обсъждане на работната програма на Европейската комисия за 2018 г. Още
Покана за участие в Иновационен форум 2017 в Братислава
В рамките на Министерската конференция за иновации на страните от Централна и Източна Европа и Китай Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Среща в Хасковската търговско-промишлена палата по проект „Развитие и популяризиране на гурме и винен туризъм в трансграничния регион България - Турция”
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
НАП публикува становище относно ползване на данъчни облекчения
КОНКУРСИ
Крайният срок за кандидатстване за вторите Годишни награди в туризма е 5 ноември 2017 г.
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Посещение на германска бизнес делегация в България
24-27 октомври 2017 г. Още
Търговски мисии в Турция, октомври/ ноември 2017 г.
Разходите по настаняването на одобрените за участие български фирми се поемат от Министерството на икономиката на Турция Още