Брой 200 (1464), 19-10-2017
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Покана за участие в Иновационен форум 2017 в Братислава


Българската търговско-промишлена палата (БТПП) има удоволствието да Ви покани на Иновационен форум 2017, който ще се проведе в гр. Братислава (Словакия) в периода 26-29 ноември 2017 г., в рамките на 2-рата Министерска конференция за иновации на страните от Централна и Източна Европа и Китай (16+1). Организатори са Министерството на образованието, науката, изследванията и спорта на Словашката република, „Словашка научно-изследователска и развойна дейност“ АД и Словашката търговско-промишлена палата.

По време на Иновационния форум ще се проведат и В2В срещи, като основните представени сектори за сътрудничество обхващат биотехнологиите (вкл. здравословни и биохрани), зелена енергия и чисти технологии, информационни и комуникационни технологии и др. Предвижда се над 100 фирми от Китай и от 16 страни от Източна и Централна Европа да вземат участие в бизнес срещите.

Програма и регистрационна форма могат да бъдат открити на интернет сайта на организаторите – www.srd.sk/conference. Предвидената такса за участие на едно лице в В2В срещите е € 195, което включва и кафе-паузи, обяд и вечеря.

Бизнес събитието ще се проведе в хотел “Double Tree by Hilton Hotel”, където са предвидени и преференциални условия за настаняване на участниците (€ 110 за 1 нощувка със закуска; промоционалният код за участниците във форума е „Forum2017“, броят на стаите е ограничен).

За допълнителна информация, проявяващите интерес към Иновационния форум могат да се свържат с организаторите от Словашката търговско-промишлена палата по електронна поща на sopkums@sopk.sk или с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации на“ на БТПП на телефон 02/ 8117 497 (~494, ~489) и електронна поща v.velichkov@bcci.bg.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Председателят на БТПП откри техническа конференция „Индустрия 4.0”
Участват над 50 водещи фирми от секторите металообработка, машиностроене, производство на моторни масла Още
БТПП участва в октомврийската сесия на ЕИСК
Обсъждане на работната програма на Европейската комисия за 2018 г. Още
Покана за участие в Иновационен форум 2017 в Братислава
В рамките на Министерската конференция за иновации на страните от Централна и Източна Европа и Китай Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Среща в Хасковската търговско-промишлена палата по проект „Развитие и популяризиране на гурме и винен туризъм в трансграничния регион България - Турция”
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
НАП публикува становище относно ползване на данъчни облекчения
КОНКУРСИ
Крайният срок за кандидатстване за вторите Годишни награди в туризма е 5 ноември 2017 г.
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Посещение на германска бизнес делегация в България
24-27 октомври 2017 г. Още
Търговски мисии в Турция, октомври/ ноември 2017 г.
Разходите по настаняването на одобрените за участие български фирми се поемат от Министерството на икономиката на Турция Още