Брой 137 (2143), 20-07-2020
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Нови инициативи за активизиране контактите между български и белгийски фирми
Заместник-председателят на БТПП Красимир Дачев се срещна с Люк Соние, почетен консул на България във Валония, Белгия и Пламен Бончев, новоназначен посланик на България в Белгия. В срещата взе участие и Габриела Димитрова, директор Международно сътрудничество и международни организации, БТПП.

Повод за срещата бе подготовката на предстоящо посещение на високо ниво от област Валония в България през есента на 2020 г. и бизнес мисия от белгийски фирми в София през пролетта на 2021 г.

Дачев запозна гостите с работата на БТПП и подчерта, че посредством регионалните търговско-промишлени палати организацията обхваща бизнеса в цялата страна. Той изтъкна преимуществата на българската икономика като стимули за задълбочен търговско-икономически обмен и инвестиционно сътрудничество между България и Белгия.

Участниците в срещата обсъдиха и бизнес форума, организиран през 2018 г. от БТПП съвместно с Европейския център за икономическа, академична и културна дипломация /European center for economic, academic and cultural diplomacy - CIDIC/, на който се проведоха десетки срещи между българските и белгийските фирми с общи интереси в областите: хранително-вкусова промишленост, машиностроене, авточасти, авиационна промишленост, транспорт и логистика, консултантски услуги, медии и др. В събитието се включиха над 60 представители на бизнеса от България и Белгия.

Люк Соние предостави допълнителна информация за очакваните посещения от Валония, като подчерта, че има значителен интерес от страна на местното ръководство и бизнес на провинция Ено да установят пряко сътрудничество с български партньори.

БТПП ще информира допълнително за датата на следващата визита и възможностите за бизнес срещи.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Нови инициативи за активизиране контактите между български и белгийски фирми
Предстои посещение на делегация на високо ниво от област Валония през есента на т.г. Още
Проект ERIAS - примери за положителна интеграция на пазара на труда
Музикантът Aюбу Mбарази от Танзания харесва живота в София и дружелюбните хора Още
Нови членове на Палатата
НОВИНИ ОТ ЕВРОПАЛАТИ
Позиция на EВРОПАЛАТИ относно новата стратегия за МСП
Търговско-промишлените палати в Европа ще продължат да подпомагат успешното изпълнение на инициативите на стратегията Още
ТРУД И ЗАЕТОСТ
Агенцията по заетостта започва консултации на бизнеса „Новите мерки по Ваша мярка”
Всичките 107 бюра по труда в страната ще отговарят на въпроси на работодателите Още
АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
Прогноза на Euler Hermes: 21% ръст на фалитите в България през 2021 г.
Очакванията са същинският удар да се усети в междуфирмената задлъжнялост Още
ЕВРОЗОНА
ERM II – нова глава за България в ЕС
Автор: Калоян Стайков, Институт за пазарна икономика Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Работодатели могат да участват в конкурс за финансиране на проекти по Национална програма за заетост на хора с увреждания
Краен срок за подаване на проекти: 17.30 часа на 17.08.2020 г. Още
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Правила за произход на стоките, търгувани между Европейския съюз и Виетнам, съгласно Споразумението за свободна търговия между Европейския съюз и Виетнам
СТИВ-Хошимин Още