Брой 227 (987), 24-11-2015
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Деловите среди в Хасково отбелязаха 120-годишнината от основаването на Българската търговско-промишлена палата


Почетни плакети със знака на област Хасково  получиха председателят на БТПП Цветан Симеонов и председателят на Хасковската търговско-промишлена палата Янчо Янев. Плакетите им връчи областният управител Станислав Дечев по време на юбилейна среща по повод 120-годишнината от основаването на българските търговски палати и 25 години от създаването на Единната система на търговско-промишлените палати/камари в България. Отличието е за заслуги на бизнеса в развитието на региона.

„Благодарение на съвместната работа на Българската търговско-промишлена палата, в частност на Хасковската палата и Областна администрация Хасково, през годините са осъществени много ползотворни инициативи. С вас ние реализираме една изключително важна част от държавната ни политика – осигуряване на възможности за развитие на бизнеса и икономиката на областта, работни места, подобрен стандарт и достоен живот на хората“, каза в приветствието си областният управител.

На срещата присъстваха представители на бизнеса, социалните партньори, неправителствени организации.

Приветствия по повод юбилея поднесоха и кметовете на  Хасково и Димитровград  - Добри Беливанов и Иво Димов. Кметът Първомай Ангел Папазов удостои с плакет и грамота на Общината председателя на Хасковската палата.

Цветан Симеонов посочи някои от последните интересни проекти, реализирани от Палатата. Сред тях е обновеното мобилно приложение БГ Баркод, чрез което може да се сканира баркода и да се получи в реално време информация за продукта, маркиран с този баркод. За да се възползват от предимствата на това приложение, което води до повишаване на доверието на потребителите в съответната марка продукти, е необходимо нейният производител да е въвел данни в Продуктовия каталог на GS1 България. Г-н Симеонов призова представителите на хранителния бранш от Хасково да качат описанията на продуктите си в създадената от Палатата интернет платформа със съответните параметри като съдържание, хранителна стойности, алергени и други. Това ще им помогне и при изпълнение на изискванията на Регламент 1169/2011 на ЕС за предоставяне на информация на крайните потребители.

Председателят на БТПП връчи Алманах "120 години български търговско-промишлени палати" на областния управител и на кметовете на общините. В рамките на посещението той проведе индивидуални срещи с областния управител, кмета на Хасково и  с председателя на Комисията по енергетика и депутат в 43-то Народно събрание Делян Добрев.

Юбилейната среща приключи с инициирането на благотворителна кампания в помощ на Гимназията с преподаване на чужди езици „Проф. д-р Асен Златаров“, Хасково. Целта е набиране на средства за участието на ученици в международното състезание International Moot Court, което ще се проведе в гр. Хага в Международния съд за правата на човека през януари 2016 г.

Повече информация за благотворителната инициатива може да намерите тук.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Деловите среди в Хасково отбелязаха 120-годишнината от основаването на Българската търговско-промишлена палата
Почетни плакети със знака на Хасковска област получиха председателят на БТПП и председателят на Хасковската палата Още
Представители на БТПП участваха в Китайско-български бизнес форум в Шанхай
Под надслов "Инвестирай в България. Разшири се в Европа" Още
Обучение „Нови бизнес възможности и канали за продажба в България и чужбина”
1 декември 2015 г. в БТПП Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Покана от Търговско-промишлена камара – Пловдив за участие в Българо-турски бизнес форум
27 ноември 2015 г., зала Париж, Новотел Пловдив Още
ДЕМОГРАФСКИ ПРОЦЕСИ
Конференция "Национална стратегия за демографско развитие на населението в Република България 2012-2030 г.
Нулев естествен прираст е най-оптимистичната цел за България, сочи доклад на БАН Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
МЗХ публикува индикативния график за прием на проекти по ПРСР за 2016 г.
През април ще се приемат заявления по подмярка 6.3 Стартова помощ за развитие на малки стопанства Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейската комисия създаде група от независими експерти, които да подпомогнат процеса на опростяване на Кохезионната политика
Интерактивна платформа осигурява по-широка дискусия по отношение на предложенията/препоръките/заключенията на експертната работна група. Още