Брой 78 (1342), 25-04-2017
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

БТПП участва в отбелязването на Световния ден за безопасност и здраве при работа

Синдикати, работодатели и представители на държавните институции поднесоха цветя пред паметната плоча на загиналите в трудови злополуки в столицата. Това е само една от инициативите, с които в цялата страна ще се отбележи Световният ден по безопасност и здраве при работа.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов взе участие в събитието, организирано от КТ "Подкрепа" и Българската асоциация труд здраве безопасност, със съдействието на "Олимп Предпазни Екипировки" ЕООД и други браншови организации и сдружения, което се състоя в Южния парк в столицата.

„Българската асоциация труд здраве безопасност,  като организация, която ни е упълномощила да я представляваме в тристранното сътрудничество, има пълната подкрепа от Палатата за тяхната настойчивост в отбелязването на този ден. БТПП се присъединява, имайки предвид отговорността, която е споделена между работници, работодатели и държавата - с нейните контролни органи“, каза председателят на БТПП в приветственото си слово. 

"Както и преди сме декларирали, нулева толерантност ще има към всички, които не спазват условията за хигиена и безопасност на труда. Добре е, че го правим съвместно със синдикатите, добре е и че достатъчно отговорност показват държавните институции”, категоричен бе Цветан Симеонов убеден е председателят на БТПП.

„БТПП продължава да извършва дейността си в съответствие с изискванията за ЗБУТ и всяка година провеждаме обучения със стотици фирми, всички председатели на регионални палати, всички наши служители и даваме възможност на експертите освен от държавните институции и контролиращите органи да се запознаят в спокойна обстановка със задълженията си“, обясни още той.

БТПП ще продължи да съдейства, за да може да бъде сведен до минимум  броят  на загиналите при трудови злополуки и професионални заболявания. Няма по-голяма трагедия от това някой да не се завърне в дома си. Ще работим в синхрон – работодатели, синдикати, държавни институции, за да има още по-добра статистика в тази област, заключи Симеонов.

Сред официалните гости присъстваха кметът на столицата, министърът на труда и социалната политика, председателят на КТ «Подкрепа», представители на работодателски и браншови организации.

По случай Световния ден по безопасност и здраве при работа, който се отбелязва на 28-ми април, в много градове в цялата страна ще бъдат засадени дръвчета в памет на загиналите при трудови злополуки. Инициативата започна в столицата, където бяха засадени 8 дръвчета, бяха поднесени цветя на паметната плоча на загиналите в трудови злополуки, а тяхната памет беше почетена с минута мълчание.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Становище на АОБР по предложения от МТСП проект на тристранно споразумение за определяне на МРЗ
Според работодателите, изложените аргументи налагат отлагане на обсъжданията по изготвяне на механизъм и критерии за определяне на МРЗ Още
БТПП участва в отбелязването на Световния ден за безопасност и здраве при работа
Синдикати, работодатели и представители на държавните институции поднесоха цветя пред паметната плоча на загиналите в трудови злополуки в столицата Още
БТПП и Федерацията на промишлеността и търговията на Китай подписаха Споразумение за сътрудничество
В Палатата се проведе Българо-китайски бизнес форум Още
БТПП осигури стажуване на литовски младежи в български фирми
По линия на партньорство с Литовската конфедерация на работодателите Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Целенасочено прилагане на обучение за развитие в селските райони и повишаване на вниманието на обществото по въпросите на устойчивото развитие и изкореняването на бедността
АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
НСИ: През 2016 г. земята е поскъпнала с 4%
Най-висока e цената на земеделската земя в Североизточния район Още
ИНФОРМАЦИЯ ОТ ДИПЛОМАТИЧЕСКИТЕ МИСИИ
Посолство на Судан информира за нормативни актове, които подпомагат двустранните търговско-икономически отношения
Предстои 6-то годишно изложение на мините и минната индустрия на Иран
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Търговска и инвестиционна конференция Китай – Европейски съюз
2 юни 2017 г., Брюксел; кроен срок за регистрация: 30 април Още