Брой 207 (2213), 28-10-2020
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Българо-корейската търговско-промишлена палата е готова да съдейства за внос от Корея на медицински апаратиПламен Камбуров, заместник-председател на Българо-корейската търговско- промишлена палата, разговаря с председателя на БТПП Цветан Симеонов.

Бяха обсъдени постигнатите резултати и подписаното споразумение за разбирателство между Университетска болница "Свети Иван Рилски" и Корейската Асоциация на Производителите на Медицинска Техника и  Оборудване (KOHEA). Споразумението е в сферата на дигиталната медицина и трансфера на технологии, в областта на доставка и обучение на кадри от страни в нужда в Близкия Изток и Африка, в оперирането на мобилни болници с команден център в университетски центрове или големи болници. Корейски и български лекари и специалисти ще обучават в университетската болница лекари и специалисти от трети страни как работят мобилните болници. Корея е водеща страна в производството и износа на мобилни болници в света. В светлината на кризата COVID 19 бяха обсъдени и възможностите за внос от Корея на апарати за анализ на PCR тестове, както следва:

  • 25 теста за 45 минути на изключително изгодни условия (http://m.chamc.co.kr/http://genesystem.co.kr/)
  • Стандартни висококачесвени PCR тестове на изгодни условия  със специализиран авиотранспорт при температурен режим от минус 20 до плюс 5 градуса ( http://genematrix.net/2018/ ).
  • Бързи тестове с надеждност над 96%, подходящи за училища, висши учебни заведения, както и при граничен контрол ( http://ivdlab.com/ ).

БКТПП е готова да съдейства на заинтересованите страни за директен контакт с корейските производители и дистрибутори или да осигури бизнес и логистична подкрепа при реализирането на сделките. За контакти: bulkorcci@gmail.com или irelations@bcci.bg.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Българо-корейската търговско-промишлена палата е готова да съдейства за внос от Корея на медицински апарати
Директен контакт с корейски производители, логистична подкрепа при сделките Още
Разработен е анализ на риска от текучество на персонала в българските предприятия
Мобилно приложение ще подпомага работодателите за ограничаване на текучеството Още
НОВИНИ ОТ ЕВРОПАЛАТИ
Асоциацията на европейските палати призовава за свободна търговия между ЕС и Турция и за избягване на бойкоти върху продуктите на ЕС
БИЗНЕС И КОРОНАВИРУС
Над 178 млн. лв. са одобрените кредити по двете гаранционни програми на ББР
Срокът за кандидатстване и по двете гаранционни програми е до края на 2020 година Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Закон за водоснабдяването и канализацията.
С окрупняването на ВиК дружествата ще се реши проблемът с осигуряване на квалифициран персонал Още
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
EIF 2020 Digital Energy Congress & Expo – Дигитален енергиен конгрес и експо
4-6 ноември 2020 г., Турция Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Социални облигации на стойност 17 милиарда евро по инструмента SURE на ЕС, регистрирани за търговия на Люксембургската фондова борса
Инструментът допринася за стратегията за устойчиво развитие, определена от ЕС. Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от Enterprise Europe Network