Брой 207 (2213), 28-10-2020
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ

Оферти за бизнес партньорство от Enterprise Europe Network


Това е бюлетин на Европейската мрежа в подкрепа на бизнеса Enterprise Europe Network за търсене на партньори за търговско и производствено коопериране и технологичен трансфер. В бюлетина са преведени кратки резюмета на запитванията. За да получите достъп до пълния текст на офертите или да заявите интерес, моля, въведете номера на обявата и използвайте опцията Request more information под всяка от обявите на адрес:

http://een-bcci.com/nameri-partnior/dostup-do-vsichki-oferti/

При затруднения, пишете ни на e-mail: een@bcci.bg или позвънете на тел. 02/ 8117 505, 515, 525

 

 

ТУРЦИЯ
RDTR20201015001
Турска компания, която създаде оранжерия (с концепция за вертикално земеделие), създаде консорциум, състоящ се от турски, немски, датски и гръцки партньори, за да подаде предложение за проект на Horizon 2020-Green Deal Call-Area 6: „Тестване и демонстриране на системни иновации в подкрепа на стратегията Farm-to-Fork ". Целта на проекта е да предложи решение за устойчивост и сигурност на системите за производство и доставка на храни. Консорциумът търси допълнителни партньори.
Краен срок за заявяване на интерес: 30 ноември 2020 г.
Краен срок на поканата: 26 януари 2021 г.

 

БЕЛГИЯ
TOBE20200918001
Белгийско МСП има опит в мониторинга на биологичното разнообразие и замърсяването. Използват пчелите с  научен подход, като предлагат количествени показатели и последващи действия, съобразени със стратегически планове и цели. Предлагат своя експертен потенциал и инструменти чрез споразумения за сътрудничество в областта на научните изследвания и мониторинг на въздействието по проектите на ЕС, по-специално за проектите за Европейска покана за зелена сделка H2020. Търговски договори с техническа помощ се предлагат и на компании от Европа и САЩ.

 

БРЮКСЕЛ
TOBE20200910001
Базирана в Брюксел белгийска компания предлага звукови услуги на компании за видеоигри в международен план. Предлагат звуков дизайн, звукозапис и композиция на музика, както и други креативни звукови услуги, за да отговорят на нуждите на фирмите в сферата на видео игрите. Услугите на компанията позволяват на разработчиците да се съсредоточат върху основната си дейност и да делегират всички аспекти на звуковия дизайн. Предлага се търговско споразумение с техническа помощ.

 

ИСПАНИЯ
TOES20200917001
Испанско МСП е проектирало безжична технология, която предава обемни данни в реално време чрез централен сървър към всеки съвместим софтуер. Прототипът е малко, преносимо, евтино, лесно за използване / всичко в едно устройство. Компанията предлага тази технология да се прилага за множество цели съгласно търговски споразумения със споразумения за техническа помощ или техническо сътрудничество.

 

ИСПАНИЯ
TOES20200915001

Испанско МСП, специализирано в областта на устойчивостта, с предишен опит в подготовката и изпълнението на проекти по H2020, предлага своя опит, предоставяйки както услуги, така и патентовани продукти, фокусирани върху природни решения (NBS). Те имат за цел да си сътрудничат като партньори в международни консорциуми, кандидатстващи по H2020, Horizon Europe или Life на Европейската комисия. Компанията предлага своите ноу-хау, умения и възможности чрез споразумения за сътрудничество в областта на научните изследвания

 

ФРАНЦИЯ
TOFR20200914001
Френско МСП проектира и създава цифрови интерфейси и приложения за интерактивна визуализация, използвайки 3D моделиране, иновативни потребителски интерфейси и разширени взаимодействия като сензорни екрани, AR и VR. Чрез ергономични, интерактивни и динамични интерфейси, използващи както 2D, така и 3D, техните решения позволяват на потребителите ефективно да визуализират системи и информация. Търсят индустриални партньори за техническо сътрудничество за разработване на цифрови „близнаци“ в поддръжката, сигурността и информационното моделиране на сгради.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Българо-корейската търговско-промишлена палата е готова да съдейства за внос от Корея на медицински апарати
Директен контакт с корейски производители, логистична подкрепа при сделките Още
Разработен е анализ на риска от текучество на персонала в българските предприятия
Мобилно приложение ще подпомага работодателите за ограничаване на текучеството Още
НОВИНИ ОТ ЕВРОПАЛАТИ
Асоциацията на европейските палати призовава за свободна търговия между ЕС и Турция и за избягване на бойкоти върху продуктите на ЕС
БИЗНЕС И КОРОНАВИРУС
Над 178 млн. лв. са одобрените кредити по двете гаранционни програми на ББР
Срокът за кандидатстване и по двете гаранционни програми е до края на 2020 година Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Закон за водоснабдяването и канализацията.
С окрупняването на ВиК дружествата ще се реши проблемът с осигуряване на квалифициран персонал Още
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
EIF 2020 Digital Energy Congress & Expo – Дигитален енергиен конгрес и експо
4-6 ноември 2020 г., Турция Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Социални облигации на стойност 17 милиарда евро по инструмента SURE на ЕС, регистрирани за търговия на Люксембургската фондова борса
Инструментът допринася за стратегията за устойчиво развитие, определена от ЕС. Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от Enterprise Europe Network