Брой 101 (1859), 30-05-2019
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

БТПП насърчава иновативните проекти на българските предприемачи


БТПП  продължава да работи в тясно сътрудничество с българския производител на биоразградими вафлени чаши за топли и студени напитки Cupffee. Това беше заявено на среща между председателя на БТПП Цветан Симеонов и търговския директор на Cupffee,  Георги Купенов.

БТПП оказва активна подкрепа за популяризиране на иновативния продукт, с който се цели да се намали отпадъка от пластмасовите чаши за еднократна употреба, използвани за сервиране на кафе. Продуктът беше един от примерите за добри практики от България, представени в рамките на проект MOVECO, който се осъществява с участието на БТПП и цели да насърчи прехода от линейна към кръгова икономика в страните от Дунавския регион.

По-рано този месец Cupffee спечели първо място в категория „Продукт на 2019 г. – малки предприятия“ на Наградите за иновация на проект MOVECO. За своя иновативен продукт компанията беше отличена със сертификат и плакет, връчени лично от министъра на икономиката на Федерална провинция Горна Австрия на церемония, провела се в Линц, Австрия. В конкурса фирмата се състезаваше с около 100 участници от страните в Дунавския регион за иновативен еко-продукт.

Фирмата следва последните новости в производството на екологични и безотпадъчни продукти на „кръговата икономика“, чието търсене предстои да се увеличи в близко бъдеще предвид Забраната на пластмасови изделия за еднократна употреба, която влиза в сила през 2021 г. Друго предимство на ядливите чаши, произведени по природосъобразен начин, е това че са създадени от овес, което ги прави подходяща част от здравословната и балансирана диета.

По време на срещата председателят на БТПП препотвърди ангажимента да съдейства на фирмата за разширяване на  външнотърговската  й дейност чрез създаване на подходящи партньорства, участие в специализирани изложби и бизнес делегации, организирани с участието на Палатата.

В момента Cupffee търси и подходящи дистрибутори на „вафлените чаши“  за кафе, за да разшири своя дял на вътрешния пазар. Български дистрибутори, които проявяват интерес към тази възможност, могат да се свържа с фирмата на тел.: +359 884 931 183, или на мейл: office@cupffee.me, за да получат допълнителна информация за условията.

Проект MOVECO се изпълнява в рамките на Програмата за транснационално сътрудничество „Дунав“. В него участват шестнадесет партньорски организации от десет страни – България, Австрия, Германия, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Хърватия, Сърбия и Молдова. Повече за проекта можете да намерите на следния уебсайт

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП насърчава иновативните проекти на българските предприемачи
За тяхната пазарна реализация и създаване на подходящи партньорства Още
53 млади юристи получиха сертификати за успешно завършен курс по въпросите на арбитража
Курсът се организира за тринадесети пореден път и създава приемственост между поколенията юристи Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Работна среща в Тракийски университет за развитие на научни и търговски отношения с Китай
Добри примери на иновативни решения за представяне на български продукти в Китай Още
Заключителна конференция по проект „Целенасочено изграждане на капацитет за партньорство в професионалното образование и обучение в Дунавския регион "
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Покана за семинар на тема „Фишинг. Компрометиране на бизнес кореспонденция. Изпиране на пари“
Организира Международният банков институт на 24 юни 2019 г. в София Още
ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР
Указания на Агенция по вписванията в изпълнение на Закона за мерките срещу изпиране на пари
НОВА НОРМАТИВНА УРЕДБА
Правителството одобри проект на Закон за публичните предприятия
Регламентира принципите и правилата за функциониране на публичните предприятия Още
РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ
Шестте района от ниво NUTS 2 се запазват до 2027 г.
Независимо от отчетените дисбаланси в броя на населението основно в два от тях – Северозападен и Северен централен Още
ИНФОРМАЦИЯ ОТ ДИПЛОМАТИЧЕСКИТЕ МИСИИ
Възможности за финансиране на приложни изследвания в областта на продоволствената сигурност на Държавата Катар
Могат да кандидатстват заинтересовани организации от България Още