Назад

Награди за отговорни работодатели, наели новодошли в страната ни работници 2021


Българската търговско-промишлена палата  информира, че Столична община започва нова инициатива за награждаване на отговорни работодатели на новодошли работници в страната ни 2021. Инициативата се реализира чрез Асоциацията за развитие на София, Каритас София и Върховния комисариат за бежанците на ООН.

Инициативата цели да отличи компании, които през годините са положили големи усилия, за да могат бежанци и мигранти да намерят своята професионална реализация в България. Наградите ще бъдат връчени на церемония на 21 декември 2021 в Бюрото за информация и услуги за чуждестранни граждани.

Целта на наградите е да отличат фирми, които назначават и задържат мигранти в екипите си, да дадат обществено признание за насърчаване на многообразието и включването на работното място и да популяризират добрите практики за професионално развитие на всеки. Наградите се връчват за първи път тази година с идеята да бъдат постоянна и разширяваща се инициатива.

Ако представлявате компания, която наема хора от трети страни и имате желание да  участвате в номинациите, моля изпратете кратка информация за дейността фирмата и Вашия принос при наемането на работа на бежанци и мигранти на e-mail: m.markova@bcci.bg в срок до 13 декември 2021г. / понеделник/.

Българската търговско-промишлена палата подкрепя инициативата за отличаване на отговорните работодатели, като цели и да стимулира интеграцията на пазара на труда на гражданите от трети страни. Палатата успешно изпълнява три проекта в тази насока, финансирани от Фонд „Убежище, миграция и интеграция“ (AMIF) – ERIAS / Европейска схема за интеграция на бежанци/, IMMIJOBS /Изграждане на капацитет на посредническите организации за подпомагане на заетостта на граждани на трети страни/ и RIDE /Укрепване на капацитета на жените мигранти и бежанки с цел вливане в пазара на труда чрез дигитални дейности /.