Брой 110 (1622), 13-06-2018
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Нови възможности за сътрудничество между България и Русия в областта на медицината и фармацията обсъдиха представители на бизнеса от двете страни

 

 

В БТПП днес се проведe Българо-руски форум „Медицина и фармация – 2018“ . Сред официалните гости бяха председателят на Парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика, заместник-министрите на здравеопазването и икономиката, секретарят по социални политики и здравеопазване на Президента на Република България, представители на посолството и търговското представителство на Руската Федерация в България, ръководителите на търговско-промишлените палати на България и Руската Федерация. 

Новите възможности за сътрудничество между България и Русия в областта на медицината и фармацията обсъдиха над 80 представители на български и руски институции, професионални и търговски асоциации, компании от двете страни.

България е перспективна страна за целия регион. Укрепването на здравето е един от най-важните сектори. Радвам се, че днес в БТПП има представители на бизнеса и от Македония, Гърция. Това заяви председателят на БТПП Цветан Симеонов при откриването на форума. Неговото приветствие може да видите във видеото ТУК.

В рамките на пленарната сесия отношение по икономическите и инвестиционните аспекти на здравните политики взеха Изпълнителната агенция по лекарствата към министъра на здравеопазването, Българската асоциация на търговците на медицински изделия, Българският фармацевтичен съюз, Българската агенция по инвестиции, а също Търговското представителство на РФ в България и Асоциацията на руските фармацевтични производители.

Кръглата маса под надслов "Здравни политики - икономика и инвестиции в здравеопазването в контекста на българо-руските отношения" бе модерирана от  д-р Таня Андреева, министър на здравеопазването в периода 2013 - 2014 г., и д-р Виктор Дмитриев, генерален директор на Асоциацията на руските фармацевтични производители. Дискусиите се фокусираха върху възможностите за взаимни вложения в здравеопазването и перспективите пред развитието на българо-руските взаимоотношения в здравната политика.   

 

 

„Санаторно-курортното лечение - оздравителен  туризъм и рехабилитация“ бе темата на втората  кръгла маса с участието на водещи медицински центрове в българските курорти. Особено внимание бе отделено и на рехабилитацията след професионални и спортни травми. Обсъдиха се и възможностите за логистична и административна поддръжка в изграждането на болници за възстановяващо лечение и рехабилитация с руски инвестиции. От руска страна бе представено Санаторно-курортното лечение на Северен Кавказ.

Събитието бе организирано по инициатива на Търговско-промишлената палата на Руската Федерация, съвместно с Българо-руската търговско-промишлена палата.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Нови възможности за сътрудничество между България и Русия в областта на медицината и фармацията обсъдиха представители на бизнеса от двете страни
Българо-руския форум „Медицина и фармация – 2018“ се проведе днес в БТПП Още
За незабавно оттегляне на проектозакона за Българската автомобилна камара настояват АИКБ, БСК И БТПП
Предлагат провеждане на срещи с парламентарните групи и ресорната парламентарна комисия Още
БТПП предлага данъчни и счетоводни консултации
За клиенти - членове на БТПП, първоначалната устна консултация е безплатна Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Бизнес форум в рамките Седмата среща на ръководителите на правителствата на страните от Централна и Източна Европа и Китай
7 юли 2018 г., Национален дворец на културата, София Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за авторското право и сродните му права
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Промени във виетнамската нормативна уредба във връзка със Споразумението за свободна търговия между ЕС и Виетнам
Износителите от ЕС ще имат допълнителни възможности за достъп до една от най-бързо развиващите се страни в Югоизточна Азия Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от Enterprise Europe Network
Търг в Черна Гора за строеж на първа фаза на соларна електроцентрала