Брой 110 (1622), 13-06-2018
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

Бизнес форум в рамките Седмата среща на ръководителите на правителствата на страните от Централна и Източна Европа и Китай


На 7 юли 2018 г. в гр. София ще се проведе Седмата среща на ръководителите на правителствата на страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) и Китай във формат "16+1", на която тази година  България ще бъде домакин. Участие в срещата ще вземат министър-председателите на страните от ЦИЕ и китайският премиер   Ли Къцян.

В рамките на събитието, Министерството на икономиката и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия организират съпътстващ бизнес форум, чиято цел е да разкрие възможности за обединяване и практическа реализация на усилията на политиците от седемнадесетте държави за сътрудничество в областта на търговията, инвестициите, иновациите и др. Форумът ще бъде открит от българския премиер  Бойко Борисов, китайския премиер  Ли Къцян и двамата министри – Емил Караниколов, министър на икономиката на България, и  Джон Шан, министър на търговията на Китай.

Участие във форума се очаква да вземат над 200 китайски компании и около 600 бизнесмени от ЦИЕ.

Предварителната програма на събитието включва провеждане на паралелни панелни дискусии, В2В срещи, както и сесия за представяне на проекти, в която всяка компания ще може да представи свои проекти, за които търси партньори или финансиране.

Бизнес форумът между Китай и страните от ЦИЕ ще се проведе в гр. София, в Националния дворец на културата на 7 юли (събота) 2018 г.

При проявен интерес за участие в събитието, моля, изпратете попълнена приложената регистрационна форма в срок до 22 юни 2018 г. на e-mail: sofia16plus1@sme.government.bg.

На регистрираните участници допълнително ще бъде изпратен линк за осигуряване на акредитация, както и информация с представителите на бизнеса от останалите страни от инициативата „16+1“.

Приложения:

НОВИНИ ОТ БТПП
Нови възможности за сътрудничество между България и Русия в областта на медицината и фармацията обсъдиха представители на бизнеса от двете страни
Българо-руския форум „Медицина и фармация – 2018“ се проведе днес в БТПП Още
За незабавно оттегляне на проектозакона за Българската автомобилна камара настояват АИКБ, БСК И БТПП
Предлагат провеждане на срещи с парламентарните групи и ресорната парламентарна комисия Още
БТПП предлага данъчни и счетоводни консултации
За клиенти - членове на БТПП, първоначалната устна консултация е безплатна Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Бизнес форум в рамките Седмата среща на ръководителите на правителствата на страните от Централна и Източна Европа и Китай
7 юли 2018 г., Национален дворец на културата, София Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за авторското право и сродните му права
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Промени във виетнамската нормативна уредба във връзка със Споразумението за свободна търговия между ЕС и Виетнам
Износителите от ЕС ще имат допълнителни възможности за достъп до една от най-бързо развиващите се страни в Югоизточна Азия Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от Enterprise Europe Network
Търг в Черна Гора за строеж на първа фаза на соларна електроцентрала