Брой 53 (2308), 18-03-2021
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Н.Пр. Лина Омар: Иракски компании имат интерес за внос от България на хранителни продукти - млечни, сладкарски и хлебниН.Пр. Лина Омар, извънреден и пълномощен посланик на Ирак в България, посети Българската търговско-промишлена палата и разговаря с председателя Цветан Симеонов. В срещата взеха участие още Доха Ал-Баяти, втори секретар по политически и икономически въпроси, и Габриела Димитрова, директор „Международно сътрудничество и международни организации“ в БТПП.

Симеонов информира гостите относно добрите отношения с партньори от Ирак и Иракски Кюрдистан. Той спомена успешната  виртуална среща, проведена в края на месец октомври 2020 г. между палатите на България и Иракски Кюрдистан.

Посланик Омар заяви, че има голям интерес от страна на иракски компании за внос от България  на хранителни продукти  - млечни, сладкарски и хлебни.

Симеонов потвърди, че БТПП ще продължи работата си в посока разширяване на двустранните възможности за бизнес, даже в затруднените условия сега, като има готовност да организира виртуални събития за представяне на възможностите за търговия, инвестиции, промени в икономическото  законодателство и в двете страни. Бе обсъдено следващо събитие между БТПП и Багдадската търговско-промишлена палата, в изпълнение на подписания през 2019  Меморандум за сътрудничество.

При  желание за сътрудничество с иракски фирми и за участие в събитието или в следващи събития с Ирак, можете да се свържете с БТПП, дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“, e-mail: interdpt@bcci.bg

 

НОВИНИ ОТ БТПП
АОБР и коалиция ГЕРБ-СДС обсъдиха икономическите си приоритети
Поредна среща на работодателите с партии и коалиции, за които социологическите проучвания дават шанс за участие в следващия парламент Още
Н.Пр. Лина Омар: Иракски компании имат интерес за внос от България на хранителни продукти - млечни, сладкарски и хлебни
Планират се виртуални събития за представяне на възможностите за двустранна търговия, инвестиции... Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Отворени бизнес възможности за подаване на проектни предложения и участие в обществени поръчки
ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Анкета на Комисията за защита на личните данни
Адресирана към администратори и обработващи лични данни от частния сектор Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Национално участие в международна изложба на стоки и услуги от Китай и страните от Централна и Източна Европа
8-11.06.2021 г., гр. Нинбо, Китай Още
Представяне на Хонконгския научно-технологичен парк - 25 март от 10.30 до 12.00 ч. българско време
Контактна точка с азиатската иновационна екосистема Още
БИЗНЕС СРЕДА
Работодателите ще получават средства от държавата за запазване на заетостта на работници и служители до края на месец май 2021 г.
Работещите във временно затворените заради COVID-19 икономически дейности ще получават компенсация в размер на 75% от осигурителния им доход до края на юни 2021 г.
Срокът за изплащане на компенсации за запазване на заетостта в секторите „Транспорт“, „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Туризъм“ се удължава до 31 май 2021 г.
ЗАСТРАХОВАНЕ
Одобрен е коефициента по експортното застраховане за 2021 г.
КОНКУРСИ
„Наука с бъдеще 2“: Фондация „Америка за България“ търси проектни предложения
Темата на конкурса е „Роботизирани системи, изкуствен интелект и нови технологии“ Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
ЕК предлага цифрово зелено удостоверение за улесняване на безопасното свободно движение на гражданите в рамките на ЕС