Брой 96 (2102), 21-05-2020
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Втора онлайн дискусия за участниците в обучението по проект DiVETВторият онлайн дискусионен уъркшоп за участниците в пилотното обучение за нова професия „Специалист по онлайн експортни дейности”, в рамките на проект DiVET, се състоя на 19 май. Обсъдени бяха  казуси, възникнали по време на текущото дистанционно самообучение по модулите за обща и специална подготовка.

Водещи на дискусията бяха Ангел Илиев и Спас Спасов, собственици на AMZ Genesis - консултантска фирма, предлагаща цялостни услуги за изграждане на брандове, интернет реклама, управление на онлайн магазини и платформи за електронна търговия.

Във фокуса на дискусията бяха три от водещите платформи за електронна търговия - Amazon, eBay и Etsy. Участниците получиха полезни съвети за успешно рекламиране на продукти и осъществяване на продажби чрез различните платформи. Бяха обсъдени и особеностите на различни пазари в Европа, Азия и Северна Америка.

Също така бяха представени нагледно примери за успешно продавани артикули и бяха демонстрирани полезни инструменти, които се използват за маркетиране на определен продукт. Участниците имаха възможност и да споделят своя собствен опит с платформите за електронна търговия.

Пилотното обучение по проект DiVET цели да подготви специалисти по онлайн експортни дейности и включва комбинация от присъствено и дистанционно обучение, както и тримесечен стаж в експортноориентирани фирми. Квалификационният курс покрива 15 теми, които са разделени на модули по обща икономическа подготовка и специализирани модули. Успешно завършилите обучението ще получат сертификати за придобити умения, съответстващи на ниво 4 от Европейската квалификационна рамка.

Пълен видеозапис от дискусията може да бъде намерен тук

--------------

Проект DiVET (Joint Qualification for Export Specialists via Internet and Social Media) се изпълнява в рамките на Програма „Еразъм+“, с участието на шест партньорски организации от три страни – България, Гърция и Турция. Основната цел на проекта е да развие уменията на младежи за осъществяване на експортни дейности чрез интернет и социалните медии, което ще доведе до повишаване на заетостта им, както и ще предостави на предприятията обучени професионалисти, които притежават необходимите умения за покриване на своите потребности. Повече информация за проекта може да бъде намерена на официалния му уебсайт или на страницата на БТПП.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Онлайн събитие „Търговско-икономическите отношения между България и Азербайджан“
Инициатива на БТПП и Посолството на Азербайджан в София Още
Втора онлайн дискусия за участниците в обучението по проект DiVET
Във фокуса - рекламиране и осъществяване на продажби на водещи платформи за електронна търговия Още
Важно за производителите на медицински изделия!
Основни насоки за изискванията на Регламентите и как стандартите GS1 покриват тези изисквания Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейски семестър — пролетен пакет: препоръки за координирани ответни действия по отношение на пандемията от коронавирус
От фермата до трапезата: Стратегията може да бъде успешна само ако бъде чут гласът на фермерите
Aмбициозен проект за по-издръжлива и устойчива хранителна верига Още
НОВА НОРМАТИВНА УРЕДБА
Правен преглед на приетите изменения на Закона за здравето от 13 май 2020 г.
Адвокатско дружество „Гугушев и партньори“ Още
ГЛЕДНА ТОЧКА
Необходима е здрава икономическа основа, върху която да се надгражда
Автор: Калоян Стайков, Институт за пазарна икономика Още
БИЗНЕС И КОРОНАВИРУС
Насоки на СЗО и МТК за защита на корпоративни партньори, доставчици и клиенти
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство