Брой 77 (1589), 23-04-2018
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

БТПП: 360-градусовото заснемане ще допринесе за популяризиране на бизнес възможностите на страната ни на глобалната сцена


Национална асоциация „Интерактивна България“ обяви национален конкурс за избор на 24 обекта или събития за VR/360º заснемане. Това е част от виртуалната дигитализация на значими български обекти и събития по проекта „Сподели България“ (Share Bulgaria).

Всеки, който иска да участва, трябва да подаде предложението си във фейсбук страницата на проекта до 10 май. Там са публикувани и критериите, на които трябва да отговарят предложените обекти, като те трябва да са обществено значими и да не са заснемани досега по проекта.

Между 11 и 20 май хората ще имат възможност да гласуват за тях. Обща оценка за обекта ще даде жури от представители на екипа и партньорите на проекта – Уикипедия България, Географ.бг и 119 СУ “Aкад. Михаил Aрнаудов”.

VR/360º съдържанието на ShareBulgaria има почти 30 милиона гледания от цял свят. То е със свободен достъп и всеки може да разгледа всестранно, на 360 градуса, българското културно и историческо наследство, местности, селища и много природни забележителности.

На пресконференция екипът на асоциация „Интерактивна България“ представи най-новия си проект - Share Bulgarian Business (Сподели българския бизнес). Целта на инициативата е да създаде представителна интерактивна карта на бизнес средата в България посредством най-модерните VR технологии.

„Това ще допринесе за популяризиране на бизнес възможностите на страната ни на глобалната сцена, което е от особено значение за българските компании“, коментира Цветан Симеонов, председател на БТПП.

Те, заедно с икономическата медия Profit.bg, са партньори на асоциация „Интерактивна България“ по реализирането на проекта.

„Анализите сочат, че VR/360º съдържанието показва изключително добри резултати, както в ресурсите на Google, така и във Facebook, които от 2016 г. поддържат формата. Това беше очаквано, с оглед значителната добавена стойност на VR форматите, сравнени със стандартните видео и снимкови формати“, уточни Кристиян Костов от Profit.bg.

Ако със стандартно видео и снимки може да се изкриви и манипулира усещането за действителността, то това с 360-градусовата визуализация е невъзможно и потребителите го оценяват. 

Сред другите успешни инициативи на асоциацията е проектът  "Интерактивно образование в 360°“ по програмата ЕРАЗЪМ +. В него екипът залага на най-съвременните визуални решения, чрез които изгражда софтуерна платформа за по-лесното усвояване на знания от учениците.

Тя е възможност българското образование да стане не само по-модерно, но и да направи ученето по-леко и приятно. Инициативата беше наградена с отличие за високо качество по програмата "Еразъм +" и бета версията ще се появи в края на лятото.

Видео от пресконференция по темата  ТУК.

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Българската търговско-промишлена палата беше домакин на икономически форум България – Косово
С участието на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и първия вицепремиер и външен министър на Република Косово Бехджет Пацоли Още
БТПП: 360-градусовото заснемане ще допринесе за популяризиране на бизнес възможностите на страната ни на глобалната сцена
Създава се интерактивна карта на бизнес средата в България посредством най-модерните VR технологии Още
Продължава регистрацията за двустранни бизнес срещи в рамките на изложение за био и функционални храни в Швеция
Над 200 фирми са направили регистрация досега Още
Наградиха компании, институции и медии в четвъртото издание на „Компания на годината – Успехът на фокус”
Цветан Симеонов връчи три от наградите в престижния форум Още
Студенти от Бизнес училище Ротердам , част от Университета по приложни науки, посетиха БТПП
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Представяне на изданието „120 години Варненска търговско-индустриална камара”
25 април от 17.00 часа, Голям салон на БАН, София Още
ИНВЕСТИЦИИ В БЪЛГАРИЯ
През 2017 г. инвестициите от Германия са в размер на 130 млн. евро
Среща с представители на немски компании в България Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на нормативни актове в областта на управление на отпадъците
Текстовете са прецизирани в посока намаляване на административната и регулаторната тежест Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Всяка втора декларация за доходите е подадена по електронен път
Остават 7 дни до крайния срок Още