Брой 173 (430), 05-09-2013
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Предстои форум за търговия и сътрудничество между България и Китай във фармацевтичния сектор


Юан Кехуа – търговски съветник  към Посолството на Китайска Народна Република и Ли Хон, първи секретар по търговските въпроси, се срещнаха с Цветан Симеонов, председател на БТПП.

Целта на работното посещение бе предстоящия Бизнес форум „България – Китай – търговия и сътрудничество в областта на фармацевтичните и медицински изделия”, който ще се проведе на 17 септември 2013 в БТПП от 9:30 часа. Събитието се организира съвместно с Търговската камара за внос и износ на лекарства и здравни продукти и Посолството на Китайска Народна Република у нас.

Юан Кехуа отбеляза значимостта на това събитие, тъй като 16 големи компании във фармацевтичния сектор ще посетят страната. Организирането на подобен форум дава голяма и рядка възможност за българските производители и търговци на лекарства да осъществят контакт с един изключително голям пазар, какъвто е китайският.

Китайската делегацията ще бъде водена от представители на Министерството на търговията, Министерството на промишлеността и информационните технологии в Китай и Търговската камара за внос и износ на лекарства и здравни продукти. В нея ще се включат бизнесмени от секторите фармацевтични продукти и медицинско оборудване. Целта на форума е да улесни информационния обмен и да разшири двустранното сътрудничеството в сферата на производството, технологиите и търговията с фармацевтични продукти и медицински изделия. 

Фирмите, които имат желание да участват, следва да изпратят попълнена регистрационна карта  до 13 септември на e-mail: m.markova@bcci.bg  или факс: 02 987 32 09.

Участието във форума е безплатно. 

За допълнителна информация: БТПП, дирекция ”Международно сътрудничество и международни организации”, Мирослава Маркова, тел.: 02 811 7494, 811 7421.

НОВИНИ ОТ БТПП
Бизнесът подкрепя въвеждането на система за получаване на професионална квалификация още в средните училища
Специализираните професионални способности и умения и добрите основни познания са предпоставка за успеха на българския икономически модел Още
Предстои форум за търговия и сътрудничество между България и Китай във фармацевтичния сектор
Представители на 16 големи китайски фармацевтични компании ще посетят страната ни Още
Проведе се редовното заседание на Съвета на настоятелите на БАН
Създава се Национална академична мрежа от регионални центрове, която има амбицията да „доведе" науката до всички региони Още
Нови членове на Палатата
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Семинар относно забавянето на плащанията и въвеждането на нова европейска директива за борба с този проблем
Семинарът е без такса участие и ще се състои на 24 октомври в Интер Експо Център - София Още
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
НСИ: Растеж от 0.2% на БВП през второто тримесечие на 2013 г.
Индустриалният сектор намалява относителния си дял в добавената стойност на икономиката Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
С над 18 млн. лв. допълнително ще бъдат финансирани проекти за развитие на приложните изследвания
Това ще позволи да бъдат финансирани още 12 проекта от Списъка с резервни проектни предложения, успешно преминали оценка Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Намаляване на рисковете от банкирането в сянка
ЕС дава ход на планове за регулиране на „сенчестата“ банкова система, която допринесе за избухването на кредитната криза Още