Брой 188 (948), 30-09-2015
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Делегация от федерална провинция Саксония-Анхалт на посещение в БТПП

Днес в БТПП се проведоха двустранни срещи между германски и български фирми с цел намиране на нови бизнес партньори. Организатори на събитието са Българска търговско-промишлена палата, Магдебургската търговско-промишлена палата и Enterprise Europe Network – най-голямата мрежа в подкрепа на бизнеса.

При откриване на събитието председателят на Палатата Цветан Симеонов приветства участниците в делегацията и желанието им да открият нови възможности на българския  пазар. Приветствени думи отправиха също министърът на регионалното развитие и транспорта на германската федерална провинция Саксония-Анхалт Томас Вебел и заместник изпълнителният директор на Магдебургската търговско-промишлена палата  Зигфрид Цандер.

Над 40 участници от българска страна имаха изключителната възможност да се срещнат с представители на фирми и клъстери от Саксония-Анхалт, Германия. Успешно бяха проведени над 60 двустранни срещи (b2b). Фирмите от Германия, част от делегацията, представиха следните икономически сектори: транспорт и логистика, управление на водите и отпадъците, здравеопазване, консултации и системи за управление в предприятията, хранително-вкусова промишленост, индустриално опаковане.

В рамките на официалното посещение на търговската делегация от Германия  у нас, немските компании присъстваха на откриването на Пловдивския технически  панаир и разгледаха експозициите.

Планира се още германските представители да посетят производствената база на Флорина България и да се запознаят отблизо с един добре функциониращ и постоянно развиващ се бизнес на територията на страната.

Достъп до профилите на германските фирми  ТУК

НОВИНИ ОТ БТПП
Среща на работодателските организации с главния прокурор
Внесени бяха сигнали за нередности в системата на енергетиката Още
Делегация от федерална провинция Саксония-Анхалт на посещение в БТПП
Над 60 срещи осъществиха представителите на немски фирми и клъстери с български партньори Още
Семинар „Браншова компетентност, иновации и глобални стандарти – правилната рецепта за успех!“, 15 октомври, Велико Търново
За фирми от хранително-вкусовата промишленост Още
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
Производствените цени ускоряват спада си през август
За година общият индекс на производствените цени (за вътрешния и международния пазар) спада с 2.9 на сто Още
ЗАКОНОПРОЕКТИ
Предлага се регистрацията на юридическите лица с нестопанска цел да се извършва в Агенцията по вписванията
Процесът на пререгистрация - освободен от държавни такси Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Предложение на ЕК за текст относно инвестиционната защита в Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство между ЕС и САЩ
Един от най-спорните въпроси в ТТИП е включването на механизъм за разрешаването на спорове между инвеститор и държава Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Международен семинар на тема „Финансовите инструменти по европейските структурни и инвестиционни фондове“
София, 6 октомври 2015 г., „София Хотел Балкан" Още