Брой 212 (469), 31-10-2013
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Семинар „Как да реализираме инвестиционните си намерения чрез грантова схема „Технологична модернизация в малки и средни предприятия”


Българската търговско-промишлена палата, съвместно с Аксент Консултинг ЕООД, организира семинар на тема: „Как да реализираме инвестиционните си намерения чрез грантова схема „Технологична модернизация в малки и средни предприятия” на 21 ноември от 10:00 часа в Палатата.

Подробно ще бъдат разгледани критериите за допустимост, условията и възможностите на процедурата, етапите на кандидатстване, подготовката на проектни предложения и механизмите за изпълнение. Участниците ще получат индивидуални консултации. Припомняме, че грантовата схема е отворена за прием на проектни предложения до 23.12.2013 година.

Допустими кандидати са микро, малки и средни предприятия със седалище в Република България, пряко отговорни за изпълнението на дейностите по проекта. Бенефициентите трябва да развиват своята дейност в един от следните сектори: Сектор С – Преработваща промишленост, Сектор J – Създаване и разпространение на информация и творчески продукти и Сектор М – Научноизследователска и развойна дейност (само код М72). Фирмите могат да кандидатстват за безвъзмездна помощ до 2 милиона лева, които могат да съставляват от 60 до 70% от общите разходи по проекта.

 По схемата се финансират дейности като: фундаментална промяна на цялостния производствен процес, разширяване на обхвата на съществуващо предприятие,   стартиране на нова дейност в отрасъл, допустим по настоящата процедура и др.

Таксата за участие е 120 лв. с ДДС, като цената включва: кафе паузa, обяд, сертификат за участие в семинара, лекционни материали.

За допълнителна информация и записване http://www.bcci.bg/payment_bcci/index.php?act=semview&id=306 или на E-mail: projects4@bcci.bg, факс: 02/ 987 32 09. Краен срок за регистрация: 20 ноември, 15.00 часа.

НОВИНИ ОТ БТПП
Втори бизнес форум в рамките на посещението на бизнес делегацията във Виетнам
Над 80 представители на деловите среди в Хо Ши Мин участваха във форума Още
Да се подобри достъпът на малкия и среден бизнес до обществени поръчки, препоръчват от ЕК
Темата бе представена в Генерална дирекция „Вътрешен пазар и услуги“ на ЕК пред българска делегация от работодателски и синдикални организации Още
Семинар „Как да реализираме инвестиционните си намерения чрез грантова схема „Технологична модернизация в малки и средни предприятия”
Ще бъдат разгледани критериите за допустимост, условията и възможностите на процедурата, етапите на кандидатстване.... Още
Нови членове на Палатата
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
В София ще се проведе Българо-японски икономически форум "Tрансфер на иновации за малки и средни предприятия"
5 ноември 2013 г., Шератон София Хотел Балкан. Лектор проф. Хироши Осада от Токийския институт за технологии Още
СТРАТЕГИЧЕСКИ ДОКУМЕНТИ
Стратегията за развитие на националната статистическа система на България има за цел производството и разпространението на качествена информация
Ще има единна входна точка между НАП, НСИ и Агенцията по вписванията Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Постановление на МС за изменение и допълнение на Правилника за реда за упражняване правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала
ИНОВАЦИИ, НАУКА
Второ издание на конкурса за социални иновации
Първите три най-добри предложения ще получат награда от по 30 000 евро през май 2014 г. Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Работна програма на Европейската комисия за 2014 г. — приоритет са растежът и заетостта
Част от инициативите са насочени към модернизиране на области като правилата за държавна помощ, промишлената политика и завършване на единния пазар Още