Брой 218 (475), 08-11-2013
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Алтернативни способи за бизнес финансиране бяха представени в Палатата


Българската търговско-промишлена палата и компания "Men Investment Group One Co. Ltd" проведоха работна среща на тема „Алтернативни  способи за  бизнес финансиране”. 

При откриването на срещата председателят на БТПП Цветан Симеонов подчерта, че банковата система в страната е доста консервативна и затова се налага да се търсят алтернативи за финансиране на МСП. Предприемаческата активност в период на криза се задържа и трябва да се търсят способи за стимулиране на бизнеса, допълни Симеонов.

Петрос Пилоридис, изпълнителен директор на „Men Investment Group One Co. Ltd”, направи въведение към темата на срещата, като се спря на процедурите, обхвата, структурата, формите на финансиране на бизнеса, посредством алтернативните способи за финансиране и тяхното практическо приложение за идентифициране на най-подходящите решения.

Дейвид Синклер, изпълнителен директор на AXIOM CAPITAL Co.UK, информира за дейността на компанията, особеностите на Лондонската фондова борса, както и GXG пазарите, предимствата за търгуване на този тип пазари, както и основните стъпки и разходи по процедурата.

Юлиан Ален Mотамеди – NEUMAR, WALTER & Haslinger, адвокат, специализиран в корпоративни сделки и работа с Виенската фондова борса, представи своя опит и запозна участниците с 3-те типа пазари на фондовата борса във Виена и техните сегменти.

Участниците имаха възможността да зададат въпроси и да обсъдят бъдещи възможни проекти с професионалистите в областта на алтернативното финансиране. 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Бюрокрацията, променливото законодателство, корупцията и нелоялната конкуренция – основни спънки за бизнеса и през 2013-та
Анкетно проучване на БТПП за условията за бизнес и инвестиции в страната Още
БТПП представи в парламента позицията си към проектобюджет 2014
Палатата изразява несъгласие и резерви по отношение на някои параметри, които са в тежест на бизнеса .... Още
Становище на Палатата по законопроекта за изменение на Закона за здравното осигуряване
Предложеното ново съотношение на броя представителите на държавата и на социалните партньори в органите на управление на НЗОК нарушава паритета... Още
Алтернативни способи за бизнес финансиране бяха представени в Палатата
Разгледани бяха практически подходи за идентифициране на най-подходящите решения Още
Студенти от Международния университет Флорида посетиха БТПП
Демократичният преход и административната реформа в България са сред темите на обучението им Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Народното събрание гласува на второ четене промени в Закона за местните данъци и такси
От 20 до 40% по-нисък данък за коли с катализатор Още
Публикуван е регламент относно ДДС третиране на далекосъобщителни услуги, услуги по радио и телевизионно разпространение и услуги извършвани по електронен път
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Мобилизиране на потенциала на иновациите за растеж: комисар Хаан призовава регионите в ЕС да действат
Стратегиите за интелигентна специализация следва да бъдат разработени съвместно с частния сектор, изследователите и иновационната общност Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Втора среща на Китай и 16-те страни от Централна и Източна Европа в Букурещ
Български компании са поканени да участват в срещата Още