Назад

Онлайн обучение за улесняване на търговията с Китай



Започна онлайн обучението „Улесняване на търговията с Китай“ за представители на търговско-промишлените палати от страните в инициативата „Един пояс, един път“.  Обучението се организира от Министерството на търговията на КНР и Китайския съвет за насърчаване на международната търговия, в координация с Посолството на Китай в София.

Българската търговско-промишлена палата е представена от експерти от екипа на БТПП, представители на фирми-членове на палатата и браншови организации. В рамките на онлайн обучението от 3 до 16 декември, участниците ще могат да се запознаят с актуална информация за икономическото развитие на Китай, с опита на страната за справяне със здравните и икономически последствия от ковид пандемията, възможностите за улесняване на търговията, в рамките на инициативата „Един пояс, един път“.

Онлайн обучението ще даде възможност за виртуално посещение на някои от най-известните китайски компании, индустриални паркове и културни забележителности.

Целта на обучението е да се представят най-новите стратегии за улесняване на търговията, тълкуване на най-новите политики в търговията и икономиката, осъществяване на онлайн обмен и подпомагане взаимодействието между бизнес общностите и насърчаване на тяхното търговско и икономическо сътрудничество.

Участниците ще получат сертификат за завършено обучение.