Назад

БТПП поздрави НАФТСО по повод 20-годишния юбилейНационалната асоциация на фирми за търговска сигурност и охрана (НАФТСО) отбеляза 20-та годишнина от своето учредяване. По този повод Управителният съвет на Сдружението проведе Юбилейна сесия „Двадесет години НАФТСО“ на 11 май  в Резиденция Бояна.

Специални гости на събитието бяха  представители на работодателски организации, в които членува НАФТСО, сред които е и Българската търговско-промишлена палата. Председателят на БТПП Цветан Симеонов връчи поздравителен адрес на асоциацията, която е активен член на Палатата. Взаимното конструктивно сътрудничество обхваща инициативи в защита интересите на бизнес средите и прилагане на добри практики в социалния диалог.

В юбилейната сесия взеха участие представители на частния бизнес в сектор  сигурност, както и гости от Република Северна Македония. Сред поканените официални гости беше председателят на Парламентарната комисия по отбраната Атанас Зафиров.

Акцентът на форума беше представянето на дейността на НАФТСО през изминалите 20 години от нейното учредяване до настоящия момент и мястото на организацията в развитието на частната охранителна индустрия. Бе подчертано, че членовете на Асоциацията осигуряват работа на повече от 33 процента от наетите в частния сектор за сигурността.