Назад

Кръгла маса за насърчаване на партньорства и инвестиционни възможности със САЩТърговските представителства към посолствата на САЩ в България и Румъния, със съдействието на Русенската търговско-индустриална камара и Българо-румънската търговско-промишлена палата, проведоха на 21 март успешна бизнес среща на тема „Партньорство с Търговски отдели на посолствата на САЩ в София и Букурещ“ и представиха „Програмата за подпомагане на чуждестранните инвестиции на правителството на САЩ SelectUSA“ и предстоящата „SelectUSA Investment Summit 2023“, която ще се проведе през май 2023 г.

На събитието присъстваха предприемачи и представители на различни организации, които се интересуваха от проучване на потенциални партньорства и възможности за инвестиции със САЩ. Програмата на събитието включваше презентации на ключови лектори в бранша.

Кръглата маса бе открита с приветствия от Златомира Стефанова, заместник-кмет на Община Русе, Милен Добрев, изп. директор на Русенската търговско-индустриална камара, и Елеонора Иванова, изп. директор на Българо-румънската търговско-промишлена палата.

Търговските съветници - Питър Делин и Емилия Танева, представиха Търговския отдел на Посолството на САЩ в България. Мелиса Марсалек, търговски аташе в посолството на САЩ в София, представи програмата SelectUSA и SelectUSA Investment Summit 2023 г. Лаура Хименес, търговски аташе в посолството на САЩ в Букурещ, и Моника Еремия, търговски съветник, представиха търговския отдел на посолството на САЩ в Румъния.

Ивайло Маринов, съветник в Посолството на България в Румъния и ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси в Букурещ, представи допълнителни възможности за партньорство. Събитието продължи с дискусии в неформална среда.

Като цяло бизнес срещата беше информативна и предостави ценна информация за присъстващите, които се интересуваха от проучване на потенциални партньорства и инвестиционни възможности със САЩ.