Брой 86 (2341), 10-05-2021
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ

Туристическа борса "Вашата ваканция" 2021, 14 и 15 май, Изложбен център „ФЛОРА“, Бургас

На 14 и 15 май 2021 г. за 18-ти път в Бургас ще се проведе туристическа борса „Вашата ваканция“ в Изложбен център „Флора“ гр. Бургас. Туристическата борса се организира от Бургаска регионална туристическа асоциация, под патронажа на Министерство на туризма, Областен управител на Област Бургас и Община Бургас, с любезното домакинство на Изложбен Център „Флора“.

След трудната за туризма 2020 година, акцентът тази година отново ще бъдат възможностите за вътрешен туризъм, туристическите продукти и пакети в България. В рамките на борсата ще се представят на изложбени щандове туристически обекти, пакети и маршрути от общините Варна, Тетевен, Карлово, Стрелча, Силистра, Созопол, Несебър, Приморско, Средец и ОП „Туризъм“ Бургас. „Слънчев бряг“ АД ще рекламира обектите, които могат да бъдат посетени на територията на най-големия курортен комплекс в България. Замъкът в Равадиново и Аквапарк Равадиново ще представят новите атракции, които предлагат на своите посетители през това лято. Свои щандове ще имат също „Микроинвест“ ООД, Дирекцията на Природен Парк „Странджа“ и сдружение „Зелена Странджа“.

Друг акцент в тазгодишното изложение ще бъде работните места в туризма. Със свои щандове в борсата ще участват СУ „Иван Вазов“ Бургас, където се обучават рехабилитатори и Колеж по туризъм – Бургас. Ученици и родители могат да се срещнат с представители на учебните заведения и да се запознаят със специалностите в областта на туризма, които се изучават в тях.

Министерство на туризма в Република България ще представи информация и рекламни материали за туризъм в България. Много богата и интерсна е и съпътсващата програма на Осемнадесета Туристическа борса „Вашата ваканция“. Тържественото откриване е на 14 май 2021 г. в Изложбен Център „Флора“ от 11.00 ч. Ще бъдат представени новите книги на доц. д-р Златина Караджова и д-р Антоанета Грозева за здравен и балнеотуризъм, доц. д-р Светла Шопова „Спа академия Приморец“ и книгaта за едно от най-ярките туристически лица в България Христо Колев.

По време на борсата, участниците ще посетят туристически обекти в Бургаска област и ще се запознаят с новостите в предлагането за летния сезон. Организира се втория инфотур за 50 представители на туроператорски и турагентски фирми от цялата страна, които в първия ден ще участват в програмата на туристическа борса „Вашата ваканция“. Турът организиран от Регионалната структура на Сдружение на Туроператорите и Туристически Агенти „Обединение Бъдеще за туризма“, Община Бургас, Бургаска Регионална Туристическа Асоциация, Сдружение “Рафаел-инфо, култура и туризъм“, „Югоизточен Съюз на Екскурзоводите Ваня Райкова“ и Сдружение „Зелена Странджа”.

СЪПЪТСТВАЩА ПРОГРАМА

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП предлага нова консултантска услуга „Маркет Дрон“
За стратегическо позициониране, разширяване на каналите за дистрибуция и нови пазари Още
Виртуална бизнес среща България - Украйна
Възможност за запознаване с украинския пазар, установяване на контакти с местни институции и компании Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Туристическа борса "Вашата ваканция" 2021, 14 и 15 май, Изложбен център „ФЛОРА“, Бургас
Покана от Бургаската регионална туристическа асоциация Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Уебинар на "Хоризонт Европа" – The Funding & tenders Portal for beginners, 27 май 2021 г.
Разяснения за търсенето на възможности за финансиране и партньори, регистрация на организация... Още
ИНВЕСТИЦИИ В БЪЛГАРИЯ
Сертификат за инвестиция клас „А“ за проект на „Шварц Ай Ти България“
Инвестиционният проект e в областта на високите технологии Още
БИЗНЕС СРЕДА
От 17 май започва втори прием по подмярка COVID 1
За временно подпомагане на земеделските стопани и малки и средни предприятия Още
СТАНДАРТИЗАЦИЯ, СЕРТИФИКАЦИЯ
Поканата за номинации за наградите Standards+Innovation на CEN и CENELEC за 2021 г. вече е отворена
Предложения от български кандидати за участие в европейския конкурс се подават в БИС до 31 май 2021 г. Още
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Нормативна уредба във Виетнам за внос и износ на стоки - правителствени разпоредби относно карантината, безопасността на храните, стандартите за качество
СТИВ - Хошимин Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Социална среща на върха в Порто: всички партньори се ангажират със социалните цели за 2030 г.
Ангажимент към изпълнение на Европейския стълб на социалните права Още
Eврокомисията засилва контрола над разплащателните агенции на държавите-членки през 2021г.
Засиленият контрол засяга дейността и на Държавен фонд "Земеделие" Още