Назад

Британско-българската бизнес асоциация организира "BBBA Tax and Regulatory Update 2022" - кратък преглед на свързаните с бизнеса регулаторни промени


Британско-българската бизнес асоциация организира за шеста поредна година събитието BBBA Tax & Regulatory, което ще се проведе на 1 февруари 2022 г., 15:00 - 18:00 ч. в онлайн платформата Zoom.

Събитието е насочено към висши мениджъри, които вземат важни решения за компаниите си, тъй като ще даде кратък преглед на свързаните с бизнеса регулаторни промени от водещи експерти.

Дискусионни теми:

  • Как да финансирате бизнеса си с крипто / Правни аспекти на ICO / (Ангел Бузалов, управляващ съдружник, Адвокатско дружество Бузалов и Чанова)
  • Мобилност между България и Обединеното кралство – въздействието на Brexit продължава да бъде значително сега, когато Обединеното кралство е трета страна, извън ЕС. Новите правила създават предизвикателства за мобилността на хората между България и Обединеното кралство. Кои са горещите теми по отношение на имиграцията, личните данъци и социалното осигуряване? (Никола Сейменов, глобален мениджър за работодателски услуги, Deloitte)
  • Директива на ЕС за лицата, подаващи сигнали за нередности, и нейното транспониране в българското вътрешно законодателство - Къде е транспонирането на Директивата за защита на лицата, подаващи сигнали за нередности и какви промени ще предизвика тя в корпоративната култура в България. (Юлиан Михов, ръководител на съдебномедицинските служби в България, PWC)
  • Трансгранични спорове с участието на Обединеното кралство и България (Камен Шойлев, управляващ партньор, New Balkans Law Office)
  • IP фокус върху рисков капитал в Обединеното кралство / САЩ в България - През последните няколко години се наблюдава значително увеличение на инвестициите в рисков капитал от Обединеното кралство / САЩ в България. Тази презентация подчертава някои от темите на ПИС и структурирането, които водят до различия в очакванията между инвеститори и предприемачи, за да помогнат на българските компании да разберат и преодолеят тези недостатъци в сделките, да подобрят оценката и да постигнат приключване. (Ричард Клег, партньор, Wolf Theiss)
  • Последните тенденции в антитръстовото правоприлагане (Владислав Антонов, старши сътрудник в адвокатска кантора Джингов, Гугински, Кютчуков и Величков).


Участието е безплатно, но е необходима регистрация. Можете да се регистрирате, като отворите формата 

https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_A2xD77uVT9GlgGq4VHQJKw