Назад

БТПП - партньор на Бизнес конференцията „Refresh на бизнеса“





На 25.01.2022г. в хотел „Hyatt Regency Sofia“ Cantarelli Бизнес Клуб проведе Бизнес конференция на тема „Refresh на бизнеса“, на коята присъстваха над 150 представители на бизнес общността, медии, предприемачи, представители на модния и рекламен бранш, както и много други заинтересовани фирми и организации.

Събитието бе открито от председателя на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов, който приветства участниците и изрази задоволство от големия интерес към него. Подобно крупно събитие отдавна не бе организирано в последните две години поради епидемичната обстановка в страната ни. Председателят на Палатата изтъкна ролята на Палатата в подкрепа на предприемачеството и бизнеса, както и различните услуги и дейности за подобряване на бизнес средата в България.

Целта на конференцията бе да се представи системата от инструменти на ТОС /Теория на ограниченията/, подходяща за предприемачи и мениджъри от всички нива и видове индустрии. Събитието бе с подчертано практическа насоченост в условия на кризи и други предизвикателства пред бизнеса.

Мартин Йорданов, управител и стратегически консултант на Cantarelli, представи Теорията на ограниченията като модерна цялостна система за диагностика на компанията и откриване на ограниченията, които пречат за бързия растеж и създаване на печеливши стратегии.

Бе разгледан конкретен пример с компания, която има оборот 30 млн. и печалба 3 млн., като бе демонстрирано как чрез инструментите на ТОС фирмата може да постигне следните резултати:

  • Значително повишаване на печалбата без инвестиции, без рискове и за кратко време;
  • Запазване на съществуващите клиенти, въпреки агресивните конкуренти;
  • Създаване на нови пазари въпреки намаленото търсене;
  • По-ефективна организация на фирмената дейност

На конференцията бе разгледан казус със създаване на уникална оферта, продукт или услуга, с която да се превъзхожда конкуренцията, оферта, от която клиентът е възхитен, а конкуренцията не може да прекопира.

Конференцията прерастна в оживена дискусия, в която участниците споделиха полезни практики и опит в предприемачеството в областта на хлебопроизводството, строителството, инвестициите, образованието  и др.

В края на събитието на БТПП и Съвета за инвестиции към Палатата бе връчен плакет за бизнес, насочен към хармония с обществото.

По-детайлно може да се запознаете с програмата и целите на конференцията на следния линк: https://cantarellituscanlifestyle.eu/toc-business-club-conference/