Назад

Фестивал на мангото, организиран от БТПП и Посолството на Пакистан в София


Българската търговско-промишлена палата, съвместно с Посолството на Ислямска република Пакистан в София, организират Pakistani MANGO Festival, който ще се проведе на 2.08.2022г. /вторник/ от 17.00 ч. във фоайето на БТПП, ул. „Искър“ 9.

Пакистан е петият по големина в света производител на манго. През 2019 г., преди пандемията да повлияе на международния пазар, Пакистан изнася рекордните 120 000 тона манго. В страната се отглеждат около 400 вида от сладкия плод.

От 2015 г. дипломатическите представителства на Пакистан по света рекламират своята страна с плода манго.

В тази връзка отправяме покана да участвате в събитие за представяне на полезните качества на плода манго, както и разнообразието от храни и напитки, които могат да се подготвят с него.

Събитието е предназначено за вносители и търговци на плодове, търговски вериги, онлайн магазини, търговци на храни и напитки, производители на безалкохолни напитки, сокове, сиропи, сладка, сладолед, сладкарски изделия, кулинари и журналисти.

Участниците ще могат да се запознаят на място с пакистанското манго, както и да установят контакти с представители на Посолството на Ислямска република Пакистан в София.

При желание за присъствие, моля потвърдете ТУК. Очакваме Вашия отговор до 29 юли 2022 г. /петък/. Участието в събитието е безплатно. Работни езици: английски и български с превод.

За повече информация и контакти: Дирекция “Международно сътрудничество и международни организации”, БТПП, тел. 02/ 8117 489 или 02/8117 421, и e-mail:  interdpt@bcci.bg       

Покана за събитието Т У К