Назад

Монголската компания BOSA HOLDING представи дейността си в БТПП



В Българската търговско-промишлена палата се състоя среща с представител на монголската компания BOSA HOLDING Тсерендори Одсурен, вице президент и Бямбаа Дшдорж, съветник в Посолството на Монголия.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов разговаря с гостите относно възможностите за сътрудничество между монголската компания и български производители на хранителни продукти /зеленчукови продукти, хлебни и сладкарски изделия и др./.

Холдингът се състои от 8 дъщерни компании. Фирмата Bosa Impex е специализирана във вноса и работи с около 60 партньори от 20 страни. В Монголия холдингът има своя верига от търговски обекти.

Симеонов представи възможностите на секторите хранително-вкусова промишленост и машиностроене за хранително-вкусовата промишленост в България. Компанията от Монголия търгува със стоки и суровини в широк диапазон и има интереси също към текстилни изделия, продукти на леката промишленост, строителни материали и др.

Председателят на БТПП договори с представителя на Посолството на Монголия в София обменът на полезна информация за търсените стоки и продукти от България да продължи, с цел намиране на подходящи партньори.