Назад

Четвърто издание на изложението TEXPO-2022 в Пакистан


Българската търговско-промишлена палата получи информация от Посолството на Пакистан  в България, че Организацията за развитие на търговията на Пакистан и Министерството на търговията на Пакистан организират четвърто издание на текстилната изложба TEXPO-2022 . Събитието ще се проведе в периода 18-20 август 2022 г. в Експо център Карачи.

Основната цел на тази изложба е да предостави платформа за контакт на чуждестранни купувачи и пакистански компании, работещи в сферата на текстила и кожените изделия.

В събитието ще участват около 250 пакистански изложители.

Вносители от ЕС могат да прилагат Общата схема за преференции на ЕС при търговия с Пакистан, според която пакистанските стоки имат безмитен достъп във всички страни от ЕС на 66% от тарифните линии на страните-членки.

В резултат на тази отстъпка общата търговия между Пакистан и ЕС се е увеличила от 6,9 милиарда евро на 12,2 милиарда евро, отбелязвайки ръст от 78%. Тези търговски отстъпки/безмитен достъп се отнасят и за облекла и дрехи, в това число и кожени, които са във фокуса на ТЕХРО. Повече информация ТУК.

Посолството на Пакистан информира, че заинтересовани участници от България могат да се възползват от изгодни условия за посещение на изложението, включително: преференциални цени за настаняване, безплатен вътрешен транспорт /трансфери до и от изложението/, организиране на посещения в местни фабрики и др.

Повече информация можете да получите от Посолството на Пакистан в София, Mr. Omer Manzoor Malik, Deputy Head of Mission, Mobile/Whatsapp: 00359-877768855,

E-mail: omermanzoor@mofa.gov.pk / omer1182@hotmail.com