Назад

Посещение на българска бизнес делегация в Гватемала



В продължение на среща между председателя на БТПП Цветан Симеонов и почетния консул на Гватемала в България Веселин Симов, проведена през пролетта на тази година, се подготвя ПОСЕЩЕНИЕ В ГВАТЕМАЛА НА ДЕЛЕГАЦИЯ от БЪЛГАРСКИ БИЗНЕСМЕНИ. Визитата ще се осъществи в периода 18 октомври - 3 ноември 2022г.

Тя ще включва:

- бизнес програма - срещи и разговори с гватемалския бизнес, включително с представители на местни търговски камари и бизнес организации, CACIF, ANADIE, Invest in Guatemala, Pronacom, Mineco, Maga, Anacafe, посещения на терен в плантации за кафе, фирми и ферми. Срещите се подготвят съвместно с дирекция „Икономическа политика” и Международен отдел на Министерството на Външните работи на Гватемала.

- посещение на 15-я Карибски бизнес форум на Асоциацията на карибските държави

Форумът ще се проведе от 25 до 27 октомври в Гватемала Сити и има за цел да насърчи търговията и инвестициите в региона. Събитието ще включва тематични семинари, изложение и B2B срещи. Очаква се във форума да се включат над 150 бизнесмени от региона. В момента Гватемала оглавява Асоциацията на карибските държави ACS, която включва: Антигуа и Барбуда, Бахами, Барбадос, Белиз, Колумбия, Коста Рика, Куба, Доминика, Доминиканска Република, Салвадор, Гренада, Гватемала, Гвиана, Хаити, Хондурас, Ямайка, Мексико, Никарагуа, Панама, Сейнт Китс и Невис, Сейнт Лусия, Сейнт Висенте, Суринам, Тринидад и Тобаго, Венецуела.

Асоциирани членове на организацията са: Аруба, Кюрасао, Франция (Френска Гвиана и Сен Бартелеми) Гваделупа, Острови Търкс и Кайкос, Британски Вирджински Острови, Мартиника, Нидерландия, Сен Мартин и Синт Мартен.

- туристическа програма, подготвяна съвместно с INGUAT и местен туроператор; срещи с представители на сектора в различни области на Гватемала - По стъпките на маите - Тикал, Антигуа, Атитлан и др., среща с българската общност в Гватемала.

В случай на проявен интерес, можете да се свържете за потвърждение с Почетното консулство на Гватемала в София:

Телефони за контакт: Силвия Веселинова – 0988 788 646; Веселин Симов – 0888 574 229