Назад

БТПП организира коктейл - представяне на екзотичния плод манго


Българската търговско-промишлена палата информира своите членове и партньори, че съвместно с Посолството на Ислямска република Пакистан в София организира коктейл - представяне на екзотичния плод манго на 9.08.2021г. /понеделник/ от 17.30 ч. във фоайето на БТПП, ул. „Искър“ 9.

Пакистан е земеделска страна, а отглеждането на плодове е важна част от този сектор. С производство от 1,8 милиона тона годишно, Пакистан е сред водещите производители на манго и се счита за автентично и естествено местообитание на този плод. Най-много манго се произвежда в провинциите Панджаб - 67% и Синд - 24%.

От общото производство на манго в Пакистан, износът е около 95 000 до 115 000 тона годишно и възлиза на около 48 мил. щ.д. Основните експортни пазари са Индия, ОАЕ, Афганистан, Обединеното кралство, Саудитска Арабия, САЩ, Иран и др. Целта на Пакистан е разширяване на пазара на манго в Европа.

В тази връзка Палатата отправя покана за участие в коктейл – представянето на новата реколта манго. Събитието е предназначено за вносители на пресни плодове, големи търговски вериги, търговци от хранително – вкусовата промишленост, производители на безалкохолни напитки, сокове, сиропи и сладка. Участниците ще могат да се запознаят на място с пакистанското манго, хранителните свойства на продукта, напитки и десерти от манго, както и да установят контакти с представители на Посолството на Ислямска република Пакистан в София.

Приложена презентация на екзотичния плод.

При желание за присъствие,заинтересованите фирми и организации  могат да потвърдят ТУК. Очакваме Вашия отговор до 6 август 2021 год. /петък/. Участието в събитието е безплатно. Работен език: английски.

За повече информация и контакти: Дирекция “Международно сътрудничество и международни организации”, БТПП, тел. 02/ 8117 489 или 02/8117 421, и e-mail:  irelations@bcci.bg