Назад

Представяне на свободна икономическа зона Алат, Азербайджан



Посолството на Азербайджан в София организира виртуално представяне на свободна икономическа зона АЛАТ в Азербайджан. В срещата участва заместник--министърът на земеделието, храните и горите Георги Събев. БТПП бе представена от председателя Цветан Симеонов.

АЛАТ е планирана и се развива, за да играе централна роля за трансформирането на визията за Азербайджан като диверсифицирана, експортно ориентирана икономика, споделиха от ръководството на зоната. АЛАТ се намира до пристанище Алат, което от своя страна засилва местните и чуждестранните инвестиции в непетролния сектор на страната.

Свободното зона използва стратегическо географско местоположение, за да осигури регионален инвестиционен център и да повиши конкурентоспособността в транспортните коридори Европа-Кавказ-Азия и Север-Юг. Предвижда се свободната зона АЛАТ да предостави оперативно и готово за инвеститори място до юли 2022 г.

Заинтересованите фирми и организации могат да се запознаят с детайлната презентация на свободна икономическа зона АЛАТ  ТУК.