Назад

Търговският съветник в Посолството на Канада на посещение в БТПП



В БТПП се проведе среща с Хендрик Таулин, търговския съветник в Посолството на Канада в Берлин, отговарящ за България и няколко страни от Югоизточна Европа.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов разговаря с госта и представи актуална информация за българската икономика. Той очерта дейността  и приоритетите на Палатата в полза на бизнеса.

Събеседниците коментираха приложението на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между ЕС и Канада (СЕТА). По информация от единния портал на ЕС за търговия 286 български предприятия изнасят за Канада., като 79%  от тях са малки и средни предприятия.

Основните продукти, които се изнасят от България за Канада, са: фолио, лекарствени продукти, бутилирано олио, семена, храни за животни, стени за катерене, матраци и др.

Бе договорено провеждането на още информационни събития за пълно използване на възможностите за улесняване на търговията, предлагани от споразумението СЕТА.

При интерес към установяване на контакти с партньори от Канада и участие в бъдещи събития, свързани със СЕТА, можете да се свържете с: БТПП, Дирекция "Международно сътрудничество и международни организации", e-mail: interdpt@bcci.bg.