Назад

БТПП и ННЕК-ЮНЕСКО организират изложба на тема „Приятели на българските съкровища“


Българската търговско-промишлена палата и Националният научен експедиционен клуб "ЮНЕСКО" (ННЕК-ЮНЕСКО) организират изложба на тема „Приятели на българските съкровища“.

ННЕК-ЮНЕСКО е най-старият ЮНЕСКО клуб в България, основан през 1970г. През дългогодишната си история се е доказал като авторитетна организация  както на национално, така и на международно ниво. Организацията е член-учредител и представител на Република България в Световната федерация на асоциациите, центровете и клубовете ЮНЕСКО.

Целите на ННЕК-ЮНЕСКО са опазването и популяризирането на националното културно-историческо и природно наследство, а също така и иницииране и участие в мероприятия и проекти, посветени на проблемите на науката, културата и образованието. В разнородната си дейност организацията насочва своето внимание към подрастващите, учениците и студентите, както и към младите учени в България.

С активната си работа и със съдействието на нейните членове и други организации ННЕК-ЮНЕСКО успява да създаде един работещ организъм, който оказва ценна помощ на младите хора в тяхното личностно и професионално развитие в областта на науката и изкуството.

На предстоящото съвместно събитие ще бъдат представени фотографии – творби  на български студенти в научни експедиции за документиране и популяризиране на националното ни културно-историческо и природно наследство, както и нетуъркинг с участието на гости от Министерство на културата..

Изложбата  ще се открие на 8 февруари 2022 г. от 17 часа във фоайето на сградата на Палатата в София, ул. „Искър“ 9, като ще продължи до 25 февруари.