Назад

БТПП разширява партньорството си с Пакистан



Н.Пр. Мариам Мадиха Афтаб, посланик на Пакистан в България, и заместник-ръководителят на мисията Омер Манзоор Малик се срещнаха с Цветан Симеонов, председател на БТПП.

По време на разговора посланик Афтаб информира за предстоящо посещение на пакистанска бизнес делегация в София през втората половина на месец март тази година. По предварителна информация, съставът на делегацията ще включва представители на Пакистано-българския бизнес съвет, като се предвижда  провеждане на двустранен бизнес форум в хибриден формат.

БТПП допълнително ще информира заинтересованите за участие български компании и предварително заявилите интерес за сформиране на Българо-пакистански бизнес съвет.  За контакти: БТПП, дирекция "Международно сътрудничество и международни организации", тел.: 02 8117 489, e-mail: interdpt@bcci.bg

--------------
По информация на Министерство на икономиката е идентифициран потенциал за разширяване на българския износ за огромния пакистански пазар на храни, като българско кисело мляко, слънчогледово олио, консервирани плодове и зеленчуци, зърнени храни, както и продукти на машиностроенето (машини за хранително-вкусовата промишленост и селскостопанска техника), медикаменти и субстанции.