Назад

Заключителна конференция по проект за цифровизация на бизнеса




На 8 и 9 ноември в гр. Трабзон, Турция се проведе заключителната конференция по проект Smart Youth* (Strategic Management, Agility and Right Technologies for Youth), който се изпълнява с участието на БТПП. Домакин на събитието беше координаторът на проекта - Черноморски технически университет (Karadeniz Technical University).

В конференцията взеха участие представители на основните целеви групи на проекта, а именно МСП и стартиращи компании, бизнес организации, предприемачи, университетски преподаватели и студенти.

По време на събитието бяха представени основните резултати, постигнати от партньорите, сред които са:

  • Обучителна програма с 6 модула за развитието на цифров и устойчив бизнес, достъпни за безплатно ползване на следния линк;
  • Международно онлайн обучение за цифровизация на бизнеса и управлението на кризи;
  • Видео интервюта с предприемачи, които успешно са цифровизирали бизнеса си по време на ковид пандемията, които могат да бъдат изгледани тук;
  • База данни с доставчици на цифрови решения, продукти и услуги, които могат да са от полза на начинаещите предприемачи, налични тук;
  • Добри практики на успешни предприемачи от новото поколение, достъпни на следния адрес.

БТПП представи резултатите от проведеното онлайн обучение за цифровизация на бизнеса и управлението на кризи. В обучението взеха участие 25 души от България – студенти по предприемачество, собственици на стартиращи компании, начинаещи предприемачи и други заинтересовани страни. На успешно завършилите участници бяха връчени сертификати.

В рамките на обучението три български компании получиха възможност да представят своите добри практики за цифровизация на бизнеса по време на ковид пандемията. Участниците се запознаха отблизо с дейността на следните български фирми:

  • RoboBIZZ – разработчик на изкуствен интелект за оптимизиране работата на платформите за електронна търговия;
  • AMZ Genesis – консултантска компания за дигитален маркетинг и управление на онлайн магазини;
  • Easymath.bg – иновативна учебна платформа по състезателна математика за ученици в начален етап на образование.

*Проектът се изпълнява в рамките на Програма „Еразъм+“ с участието на 6 партньорски организации от 4 страни – България, Ирландия, Румъния и Турция. Основната цел на проекта е да разработи нова учебна програма за млади предприемачи, фокусирана върху цифровизацията на бизнеса, управлението на кризи и прехода към устойчиво развитие.