Назад

Да подкрепим благотворителната акция на Сдружение „ГЛАС“ – Босилеград


Главният секретар на БТПП Васил Тодоров проведе среща с Александър Димитров, главен редактор на Глас Прес, гр. Босилеград, Сърбия, и Иван Николов, председател на Културно-информационен център на българското национално малцинство „Босилеград“ в Сърбия.

Гостите представиха Юбилейната Х-та благотворителна акция. Събитието се провежда  в периода 24 ноември - 14 декември 2022 г. и се организира от Сдружение „ГЛАС“ – Босилеград в партньорство с Българската телеграфна агенция, Българската търговско-промишлена палата и  ЦНССС.

Сдружението се обръща с покана за подкрепа на инициативата:

Опитът и резултатите от изминалите години показват, че тази акция е устойчива и ежегодно се разраства. Дори и в условия на Ковид, с много ограничения, инициативата намери начин да продължи своята мисия, събирайки средства в подкрепа на различни хуманитарни и младежки дейности. През изминалите девет години бяха събрани над 50 хиляди лева, благодарение на щедростта на различни институции, бизнесмени, приятели и партньори на сдружение „ГЛАС“ от България и Сърбия.

Юбилейната Х-та благотворителна акция започна на 24 ноември и ще продължи до 14 декември, когато ще се проведе и събитие по повод годишнината на пресклуба на БТА в Босилеград. На този ден ще разберем и втория носител на наградата „Максим Минчев”, учредена миналата година от сдружение „ГЛАС“,  „за принос в развитието на гражданското общество и демократичните ценности“. Същия ден ще се състои и малко тържество, на което ще бъде обявена официално събраната сума от благотворителната акция. Ще се радваме да споделите с нас юбилейната X-та Благотворителна инициатива. Нека и този път заедно, в навечерието на Коледа, да съберем малко средства, с които да подкрепим различни хуманитарни и младежки инициативи в Западните покрайнини.

БТПП приканва своите членове и партньори да се присъединят към инициативата и да направят дарение на следната банкова сметка  ТУК