Назад

Среща на БТПП с представители на Асоциацията на световните търговски центрове



Цветан Симеонов, председател на БТПП, проведе онлайн среща с Даница Милованович, новоназначен съветник членство и бизнес развитие за Централна и Източна Европа към Асоциацията на световните търговски центрове (АСТЦ). В срещата участваха още Габриела Димитрова, директор „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП и Мирослава Маркова, гл.експерт.

Направен бе преглед на дейностите на Българската търговско-промишлена палата, като асоцииран Световен търговски център София  /WTC Sofia AF/, както и сътрудничетвото на Палатата с други членове на организацията и участието и в инициативите на АСТЦ.

Обсъдено бе предстоящото Общо събрание на Асоциацията на световните търговски центрове (АСТЦ), което тази година ще премине под надслов „Проучване на нови хоризонти“. Събитието ще се проведе във виртуален формат в периода 18 - 22 април 2022 г. и ще включва редица съпътстващи мероприятия и възможности за двустранни срещи за бизнеса.

Дискутирани бяха и последните новости в дигиталната платформа Global Trade Helpdesk, която представлява полезен и безплатен инструмент за фирмите за идентифициране и сравняване на търговски възможности, с подробни данни за внос/износ, динамика на пазара, тарифи, регулаторни изисквания, потенциални купувачи и др.

Обсъдени бяха идеи за предстоящи събития и споделяне на опит в мрежата на световните търговски центрове.