Назад

Нови възможности за разширяване на сътрудничеството с Италия



Председателят на БТПП проведе работна среща с партньори от Италия. Цветан Симеонов обсъди с Джанкарло Дзанни, съветник в Търговско-промишлената палата на Милано, представител на Агенцията за интернационализация и маркетинг на регион Милано–Promos Milano, Енрико Малаголи, търговски директор на компания Collegium, Захари Николов, ген. мениджър на www.opportunitabulgaria.net и Цветелина Гълъбова, ген. мениджър на Ulogistics възможността за създаване на българо-италианска организация за подпомагане на двустранните търговско-икономически връзки.

Гостите споделиха своята идея за нов инструмент за насърчаване на двустранната търговия, който чрез подробна информация за условията за правене на бизнес и организиране на регулярни срещи между компании от двете страни под формата на виртуални и присъствени събития ще способства за повече и по-успешни двустранни контакти.

Симеонов сподели, че срещата се провежда в изключително подходящ момент, тъй като ограниченията, свързани с Ковид 19 отпадат и е необходимо засилване на регионалното сътрудничество с оглед на пречките, които несигурната международна среда поставя. Гостите проявиха засилен интерес към български стартиращи и иновативни компании.

Като потенциални области за сътрудничество Италия – България бяха обсъдени: хранително-вкусовата промишленост, туризъм, транспорт и логистика, европейски проекти и програми и др.