Брой 214 (1725), 08-11-2018
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

БТПП кани жени предприемачи да представят бизнес идеи пред инвеститори


При голям интерес премина организираният от БТПП информационен ден по проект SEEWBAN, който цели да насърчи инвестициите в женско предприемачество чрез изграждане на мрежа от жени „бизнес ангели“ в Югоизточна Европа.

Събитието бе открито от председателя на БТПП Цветан Симеонов, който заяви категоричната подкрепа, която Палатата оказва за развитие на женското предприемачество и подпомагането на стартиращи компании в България. Той увери присъстващите, че в лицето на БТПП бизнес дамите разполагат с надежден партньор за отстояване на своите интереси и осъществяване на начинанията си.

В изнесените презентации лекторите акцентираха върху процеса на изработване на добър бизнес план и успешното му представяне пред потенциалните инвеститори. На събитието присъстваха десетки представители на бизнеса, висши училища, асоциации на жени предприемачи, както и ученици от Националната финансово-стопанска гимназия. Участниците проявиха интерес към представената платформа за онлайн обучение и възможността за участие в предстоящите „пичинг“ събития за жени предприемачи и „бизнес ангели“.

На двете „пичинг“ събития, които БТПП ще проведе на 21 ноември и 12 декември 2018 г., авторите на най-добрите бизнес идеи ще имат възможност да ги представят пред потенциални инвеститори и да договорят евентуално финансиране или друг вид съдействие за своето бизнес начинание от страна на присъстващите „бизнес ангели“. 

Представянето на всяка жена предприемач ще протече в следния формат: презентация на бизнес план в рамките на 5 минути, последвани от 5 минути за отговаряне на въпроси от „бизнес ангелите”. След събитието присъстващите жени предприемачи и „бизнес ангели“ ще имат възможност да проведат допълнителни разговори и срещи в неформална обстановка.

Желаещите да участват в „пичинг“ събитията следва да изпратят презентация на своята бизнес идея в указаните по-долу срокове. Презентацията трябва да е с максимален размер от 8 слайда и да покрива следните точки: проектна идея; екип; SWOT анализ; целеви пазар, клиенти, конкуренция; очаквани резултати;  стратегия за маркетинг и продажби; финансови прогнози; начална инвестиция и възвръщаемост. Представените идеи могат да бъдат от всяка сфера на бизнеса, както и на различни етапи от развитието си.

Ако имате иновативна бизнес идея и искате да я представите на едно от двете „пичинг“ събития, моля в най-кратък срок да заявите интереса си на ел. поща projects3@bcci.bg, като посочите за кое от двете събития кандидатствате. Желаещите да участват в първото събитие следва да изпратят презентациите си в срок до 19.11.2018 г., а участниците във второто събитие трябва да го направят до 10.12.2018 г. Допълнителна информация можете да получите на уебсайта на проекта (https://seewban.eu/) или на тел. 02 8117 553.

НОВИНИ ОТ БТПП
Цветан Симеонов: Липсата на инвестиции и на квалифицирани работници са сред проблемите на бизнеса в Сливенския регион
Среща с главния секретар на Българо-руската търговско-промишлена палата
Българо-руски бизнес събития в София през 2019 г. в областта на туризма и информационните технологии Още
БТПП кани жени предприемачи да представят бизнес идеи пред инвеститори
Да договорят евентуално финансиране или друг вид съдействие за своето бизнес начинание Още
Информационен ден по проект МеМевет
Посветен на професионалното развитие и мобилност на кадрите в секторите мехатроника и металургия Още
Обсъди се провеждането на Българо-ливанския бизнес форум
Голяма ливанска делегация ще участва във форума на 12 ноември в София Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
ГИС конференция популяризира геопространствените технологии
14 ноември 2018 г. , София Хотел Балкан Още
МИТНИЧЕСКИ РЕЖИМ
Публикувани са новите искания за суспендиране на митата
Български производители, които считат, че тези предложения ще накърнят икономическите им интереси могат да подадат възражения Още
РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ
Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще си сътрудничи с Организацията за икономическо сътрудничество и развитие
За осъществяването на Националната стратегия за регионално развитие Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Комисията ще регистрира европейска гражданска инициативата „Задължително етикетиране на храните като подходящи за невегетарианци/ вегетарианци/ вегани“
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес сътрудничество