Назад

БТПП подписа споразумение за сътрудничество с Палатата на УругвайХулио Лестидо, председател на Уругвайската палата

Българската търговско-промишлена палата подписа споразумение за сътрудничество с Палатата на Уругвай за търговия и услуги.

По време на онлайн среща председателят на БТПП Цветан Симеонов и председателят на Уругвайската палата Хулио Лестидо подписаха документ, който поставя началото на сътрудничеството между двете организации. Със съдействието и в присъствието на посланика на България в Аржентина, акредитиран за Уругвай - Стоян Михайлов и почетния консул на България в страната - Игор Светогорски, бяха договорени основните области на взаимодействие между палатите.

Според посланик Михайлов това споразумение е средство за установяване и разширяване на сътрудничеството. Потенциалът за партньорство е широк с оглед на сравнимостта на двете държави като икономика и цели.

Прдседателят на Уругвайската палата обърна внимание, че липсва задълбочена информация за възможностите за бизнес, поради отдалечеността на двете страни, поради отсъствието до момента на контакти на ниво търговски палати. Бе договорено провеждането на поредица от информационни събития, които да запълнят липсващата информация и да насърчат двустранни контакти.

Председателят на БТПП подчерта, че е назрял моментът за размяна на бизнес посещения между двете палати, тъй като информацията трябва да протича в двете посоки и компаниите от България и Уругвай да имат повече яснота в какви области и сектори имат взаимни интереси.

Информация за икономиката на Уругвай можете да намерите тук. Страната има стабилен икономически растеж въпреки пандемията и глобалните проблеми.