Назад

Подготвя се Каталог на добри практики в търговията между страните от Централна и Източна Европа и Китай


Центърът за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦНСССКЦИЕ) работи по  проект „Каталог: Добри практики в търговията между страните от Централна и Източна Европа и Китай“, който цели да събере информация от установени на китайския пазар компании, които вече имат местни бизнес партньори и дистрибуторски мрежи. Проектът обхваща всички шестнадесет страни от Инициативата „16+1“ – Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Естония, Латвия, Полша, Румъния, Северна Македония, Словакия, Словения, Сърбия, Унгария, Хърватия, Черна гора и Чехия.

По линия на проекта се събират интерювта, които ще бъдат публикувани като дигитален каталог на сайта на ЦНСССКЦИЕ www.china2ceec.org . Също така те ще бъдат разпратени до търговско-промишлени палати, институции, бизнес асоциации и компании, които се намират както в ЦИЕ, така и в Китай.

По този начин се цели споделянето и налагането на вече наложени практики, като това ще спомогне за увеличаването на търговския обмен между страните от Централна и Източна Европа, както и ще спомогне за увеличаването на присъствието на компании и марки от региона на китайския пазар.

Можете да се запознаете както с въпросника, така и с формуляр за съгласие ЦНСССКЦИЕ да използва името на компаниите в дигиталния сборник.

Отговорите на въпросите от интервюто изпращайте на следната ел. поща: emirchev@china2ceec.org .

Повече информация за проекта е достъпна на следния линк: https://china2ceec.org/proekt-dobri-praktiki-v-turgoviyata-mezhdu-kita-i-ceec/

-------------
* ЦНСССКЦИЕ е второстепенен разпоредител с бюджет към Министерство на земеделието и е създаден с цел да стимулира търговския обмен между страните от ЦИЕ и Китай посредством обмен на информация, както и организиране на участия в международни изложения.