Назад

Членове на ХТПП участваха в Информационен форум „Бавария – България: бизнес възможности и перспективи“Председателят на Хасковската търговско-промишлена палата (ХТПП) Янчо Янев и фирми – членове на ХТПП, взеха участие в Информационен форум „Бавария – България: бизнес възможности и перспективи“, който се проведе на 24 януари в сградата на Община Хасково. Информационният форум бе организиран от Представителството на Свободната държава Бавария в България към Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК), Хасковската търговско-промишлена палата  и Община Хасково.

Специален гост на форума бе Урзула Хайнцел, заместник-директор на дирекция „Европа и панаирно дело“ в Баварското държавно министерство на икономиката, регионалното развитие и енергетиката. Тя, заедно с д-р Митко Василев, представител на Бавария в България и главен управител на ГБИТК, запознаха участниците с възможностите за осъществяване и задълбочаване на бизнес контактите между Бавария и България.

По време на форума бе договорено Хасковската търговско-промишлена палата  да организира бизнес мисия в Бавария, с цел насърчаване на  контактите и възможностите за сътрудничество между фирми от двете страни и развитие на двустранните търговско-икономически отношения.