Брой 77 (82), 20-04-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ, ТЕХНОЛОГИИ

HP откри уникален команден център у нас


Вчера в София беше открит нов команден център на Hewlett-Packard (HP) за наблюдение и управление на критични технологични процеси. Той има капацитет от 150 работни места и е вторият по рода си в структурата на компанията. Само преди месец във Филипините е бил открит първият. Предвижда се общият брой на този вид структури да стигне 5.

На  събитието присъстваха президентът Росен Плевнелиев, посланикът на САЩ Джеймс Уорлик, Лудгер Ролман, вицепрезидент "Отдалечени услуги” в Hewlett-Packard, Саша Безуханова, директор "Публична администрация” за развиващите се пазари в HP, Ираван Хира, генерален директор на HP-България и др.

Постъпващите данни се управляват с помощта на най-съвременни цифрови дисплеи, видео стени и прожекционни системи. В тях е внедрен HP Photon Engine - софтуер, който позволява изображенията от всички проектори да се съчетаят върху един цял екран.

Българските експерти ще обслужват главно клиенти  от Европа, Близкия Изток и Африка (EMEA). Компетенциите им няма да са ограничени само до тези региони. От Командния център ще могат дистанционно да поддържат и контролират сървъри, бази данни, мейнфрейм, backup и storage услуги, както и различни системи за информационна и мрежова сигурност.

"Това е поредната стратегическа инвестиция на Hewlett-Packard в България – акт на доверие в таланта на българските ИТ специалисти и признание за държавата като надеждна инвестиционна дестинация, с ясна политика за развитие на иновациите”. Това заяви Лудгер Ролман, вицепрезидент на направление "Отдалечени услуги” в компанията.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП: Насърчително за инвеститорите действат успешните практики на досегашните компании
Страната ни се надява да привлече италиански инвестиции в стратегически сектори Още
Председателят на търговската палата на Карачаево – Черкезия посети БТПП
В Карачаево – Черкезия проявяват интерес към техника и технологии за обработка на кожи, хранителни продукти и недвижими имоти на българското Черноморие Още
БТПП организира търговско изложение „Дом – Градина – Хоби”
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство
ПАЗАР НА ТРУДА
Безработни лица ще стартират свой бизнес до 20 000 лв. чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”
Проектните предложения могат да се подават от кандидатите от 7 май до 31 май 2012 г. в Бюрата по труда Още
ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ, ТЕХНОЛОГИИ
HP откри уникален команден център у нас
В центъра, който ще управлява критични процеси, ще работят 150 български специалисти Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейският парламент се противопостави на отпадането на данъчните облекчения за дизела
EК предвиждаше данъчните предимства, които има дизелът в много държави, да отпаднат Още