Брой 139 (1151), 21-07-2016
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

МЕЖДУНАРОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО

Сътрудничество между Китай и България в областта на индустриалния капацитет


„Имаме потенциал да привлечем инвестиции и да предоставим възможности за съвместни производства с водещи китайски компании в редица високотехнологични сектори. Както България, така и Китай поставят акцент върху нови производства и сфери на растеж.“ Това каза министърът на икономиката Божидар Лукарски пред участниците в  българо-китайски бизнес форум на тема „Сътрудничество между Китай и България в областта на индустриалния капацитет“ в София Тех Парк. От българска страна във форума участват над 100 представители на български компании. Китайската делегацията включва представители на 15 структури, 13 крупни компании и 2 финансови организации.

„Китай се превърна в световна фабрика. Валутният резерв, възлизащ на 3 трилиона долара ни позволява доста сериозни инвестиции, за които подкрепа заявява и китайското правителство“, посочи председателят на Съвета за насърчаване на сътрудничеството „Юг-Юг“ Лю Синхуа,  който е организатор на европейската визита на китайската делегацията. По негови думи в исторически план отношенията между България и Китай са били винаги приятелски, а положителното им развитие ще продължава и в бъдеще. Г-н Лю посочи още, че страната ни предлага прекрасни възможности за бизнес и инвестиции и изрази надежда повече китайски компании да се възползват от тях.

„Всички сфери на сътрудничество между България и Китай получиха значително развитие благодарение на подкрепата на държавните ръководители от двете страни. Надявам се, че чрез този форум ще установим нови контакти и конкретни форми на взаимодействие“, посочи Н. ПР. г-н Джан Хайджоу, посланик на Китай в България. По негови думи София Тех Парк, която е и домакин на форума, ще се превърне в ключово звено в сътрудничеството между двете страни.

НОВИНИ ОТ БТПП
Парламентът прие днес на първо четене промени в ЗКПО
Национално представените работодателски организации излязоха с декларация за възможно най-бързо приемане на промените Още
Безплатно онлайн приложение за създаване на етикети за идентификация на стандартни хомогенни логистични единици (SSCC) с GS1-128 баркод
Бързо и лесно създаване на логистични етикети за проследяване на доставките Още
Нови членове на Палатата
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от Еnterprise Europe Network
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Проект на условия за кандидатстване по процедура BG05M9OP001-2.005 "Активно включване”
Предложения и становища по проекта се приемат до 5 август 2016 г. Още
ТРУДОВИ И ОСИГУРИТЕЛНИ ОТНОШЕНИЯ
Годишникът „Държавното обществено осигуряване през 2015 г.“ е публикуван на интернет страницата на НОИ
Сравнителен анализ за изпълнението на консолидирания бюджет по приходите и разходите на ДОО... Още
МЕЖДУНАРОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО
Сътрудничество между Китай и България в областта на индустриалния капацитет
Посещение на китайска делегация, организирана от Съвета за насърчаване на сътрудничеството „Юг-Юг“ Още