Брой 98 (355), 22-05-2013
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

МИТНИЦИ И МИТНИЧЕСКИ РЕЖИМ

Проект за реконструкция на МП „Капитан Андреево” бе представен пред експерти на Световната банка


Представители на Световната банка от Вашингтон и София, на министерството на търговията и митниците в Турция и финансовото министерство на България посетиха митниците на турско-българската граница на Капъкуле и Капитан Андреево. Срещата бе инициирана от Европейската комисия и правителството на Турция, като целта бе да се извърши наблюдение и оценка на оперативните гранични мениджърски практики.

На Митнически пункт Капитан Андреево гостите се срещнаха с ръководството и митнически служители на Митница Свиленград. Началникът на свиленградската митница Тодор Караиванов презентира мащабния проект за реконструкция на МП „Капитан Андреево” и очакваните резултати, свързани с оптимизиране на времето за обработка и проверка на превозните средства и пътникопотока чрез изграждане на двойно повече платна на изхода и входа, общо 36, както и осъществяване на контрола на една линия, съвместно със служителите на Гранична полиция. Освен това се предвижда изграждане на още 3 нови халета за физическа проверка, както и монтирането на още ренгенови системи. Проектът се финансира със заем от Международната банка за възстановяване и развитие и средства от държавния бюджет, а целта е пунктът да отговаря на световните стандарти като външна граница на Европейския съюз.

Особен интерес бе проявен към работата на Митница Свиленград във връзка с нарушенията на права върху интелектуална собственост, при които общият брой на задържаните от митническите служители на МП Капитан Андреево от началото на годината до момента стоки надхвърля 35 000 артикула, а през изминалата 2012-та над 100 000.
 

НОВИНИ ОТ БТПП
Становище на БТПП относно развитието на транспорта и транспортната инфраструктура през следващия програмен период - 2014-2020 г.
Новият акцент е към иновации в управление на услугите – внедряване на модернизирана инфраструктура за управление на трафика... Още
БТПП с шестима представители в Националния институт за помирение и арбитраж
Новият ръководител на дипломатическото ни представителство в Рамала посети БТПП
Китайска компания проучва инвестиционните възможности у нас
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Безплатен семинар в Стара Загора: Управление на екологичните аспекти в МСП
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
През юни започва приемът на проекти за модернизиране на стопанства по Програмата за развитие на селските райони
МИТНИЦИ И МИТНИЧЕСКИ РЕЖИМ
Проект за реконструкция на МП „Капитан Андреево” бе представен пред експерти на Световната банка
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Превръщане на миграцията в движеща сила на развитието
Целта е формулирането на глобална програма за ефективно, приобщаващо и основано на зачитането на правата управление на миграцията Още
СЪОБЩЕНИЯ
Съобщение на Агенцията по вписванията