Брой 70 (1334), 11-04-2017
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ОБЩЕСТВЕНА КОНСУЛТАЦИЯ

Анкета на ЕИСК сред гражданското общество за оценка на програмата за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013 г.

С цел подобряване на изпълнението на европейската политика за развитие на селските райони, понастоящем Европейската комисия извършва последваща оценка на програмите за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013 г. и отправи искане към Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК) да допринесе със своя собствена оценка.

Във връзка с това ЕИСК подготви въпросник с цел проучване на възгледите на европейските организации на гражданското общество.

Попълването на въпросника отнема около 15 – 20 минути и изисква известно познаване на прилагането на програмата за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013 г.

Преди да започнат да отговарят, респондентите могат да изберат своя език от падащия списък в горния десен ъгъл на екрана.

Анкета на ЕИСК сред гражданското общество за оценка на програмата за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013 г.

Мнението на фирми и организации ще бъде внимателно анализирано и включено в текущата оценка на тази област на политика (Информационен доклад на Европейския икономически и социален комитет), която се подготвя като принос към оценката на Европейската комисия.

С попълването на въпросника (краен срок: 19.5.2017 г.) ще се допринесе непосредствено за определянето на бъдещето на политиката на ЕС за развитие на селските райони.
 

НОВИНИ ОТ БТПП
ИТ решения и глобални стандарти в хранително-вкусовата промишленост представиха на семинар в Пловдив
За ефективна проследимост на сроковете на годност и партидите, за повишаване безопасността на крайните потребители Още
Покана за Българо-китайски бизнес форум
С участие на представители на Федерацията на промишлеността и търговията на Китай Още
Двустранни срещи за бизнес сътрудничество в рамките на FUTURE OF BUILDING 2017
17-18 май 2017, Виена Още
Нови членове на Палатата
ЗАЩИТА НА КОНКУРЕНЦИЯТА
Статус и правомощия на Комисията за защита на конкуренцията – дейност като административна юрисдикция
Разглеждане на един от спорните въпроси относно дейността на КЗК – дали освен правоприлагащи, на Комисията са възложени и правораздавателни функции Още
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
НСИ: През февруари промишленото производство се увеличава
Производството на компютърна и комуникационна техника, електронни и оптични продукти отбелязват най-висок годишен растеж - 34% Още
ОБЩЕСТВЕНА КОНСУЛТАЦИЯ
Анкета на ЕИСК сред гражданското общество за оценка на програмата за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013 г.
Краен срок за попълване на въпросника: 19.5.2017 г. Още
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Промени в Закона за регистриране на вносителите в Египет
Независимо, че те са обявени като либерализиращи, всъщност запазват необходимостта от работа с местен партньор при навлизане в египетския пазар Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Търговски мисии в Турция, май 2017 г.
Разходите по настаняването на одобрените за участие български фирми се поемат от Министерството на икономиката на Турция Още