Брой 70 (1334), 11-04-2017
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Покана за Българо-китайски бизнес форум

Българската търговско-промишлена палата и Федерацията на промишлеността и търговията на Китай организират Българо-китайски бизнес форум на 21 април 2017 г. /петък/ от 10 часа в Палатата.

Представители на Федерацията на промишлеността и търговията на Китай ще посетят България с цел запознаване с бизнес климата и инвестиционни възможности на страната, както и обмен на информация и идеи за сътрудничество в сферите от взаимен интерес.

Делегация ще бъде водена от г-н Хуан Жежу, изпълнителен заместник-председател на Федерацията на промишлеността и търговията на Китай. От интерес за делегацията е провеждането на срещи с български компании от секторите: инвестиции, енергетика, алтернативни енергийни източници, селско стопанство, инфраструктура, текстилна промишленост, машиностроене, високи технологии и др.

Фирмите, които имат желание за участие във форума, следва да изпратят попълнена регистрационна карта  в срок до 19 април (сряда) на e-mail: v.velichkov@bcci.bg  или факс: 02 987 32 09. Участието във форума е безплатно.

За допълнителна информация: БТПП, Дирекция ”Международно сътрудничество и международни организации”, тел.: 02 8117 497, 8117 494.

Приложение:

Регистрационна карта с проекто-програма

Списък с членовете на китайската делегация.

НОВИНИ ОТ БТПП
ИТ решения и глобални стандарти в хранително-вкусовата промишленост представиха на семинар в Пловдив
За ефективна проследимост на сроковете на годност и партидите, за повишаване безопасността на крайните потребители Още
Покана за Българо-китайски бизнес форум
С участие на представители на Федерацията на промишлеността и търговията на Китай Още
Двустранни срещи за бизнес сътрудничество в рамките на FUTURE OF BUILDING 2017
17-18 май 2017, Виена Още
Нови членове на Палатата
ЗАЩИТА НА КОНКУРЕНЦИЯТА
Статус и правомощия на Комисията за защита на конкуренцията – дейност като административна юрисдикция
Разглеждане на един от спорните въпроси относно дейността на КЗК – дали освен правоприлагащи, на Комисията са възложени и правораздавателни функции Още
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
НСИ: През февруари промишленото производство се увеличава
Производството на компютърна и комуникационна техника, електронни и оптични продукти отбелязват най-висок годишен растеж - 34% Още
ОБЩЕСТВЕНА КОНСУЛТАЦИЯ
Анкета на ЕИСК сред гражданското общество за оценка на програмата за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013 г.
Краен срок за попълване на въпросника: 19.5.2017 г. Още
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Промени в Закона за регистриране на вносителите в Египет
Независимо, че те са обявени като либерализиращи, всъщност запазват необходимостта от работа с местен партньор при навлизане в египетския пазар Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Търговски мисии в Турция, май 2017 г.
Разходите по настаняването на одобрените за участие български фирми се поемат от Министерството на икономиката на Турция Още