Брой 171 (681), 05-09-2014
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ

Проект на Отчет за 2013 г. и проект на План за 2014 г. за мониторинг на изпълнението на Актуализираната Национална стратегия за демографско развитие на населението (2012-2030 г.)


На портала за обществени консултации на Министерски съвет са публикувани Проект на Отчет за 2013 г. и проект на План за 2014 г. за мониторинг на изпълнението на  Актуализираната Национална стратегия за демографско развитие на населението в Република България (2012-2030 г.).

Проектът на Отчет за 2013 г. за изпълнението на Актуализираната Национална стратегия за демографско развитие на населението в Република България (2012-2030 г.). съдържа четири части. Част І проследява основните тенденции в демографското развитие през 2013 г. В Част ІІ  са представени основни структури на населението и особеностите на развитие на качеството на човешките ресурси. Част ІІІ включва описание на демографските предизвикателства и предлага визия относно възможности за бъдещо компенсиране на демографските дисбаланси с оглед на устойчивото икономическо развитие. В Част ІV са описани мерките и дейностите, предприети и изпълнявани през 2013 г. от отговорните официални институции, граждански организации, социални партньори и академична общност в подкрепа на изпълнението на актуализираната демографска стратегия.      

Проектът на План за 2014 г. за мониторинг на изпълнението на Актуализираната Национална стратегия за демографско развитие на населението в Република България (2012-2030 г.) е разработен в съответствие със структурата на стратегията - според 5-те приоритета и 12-те нейни направления в изпълнение на основната стратегическа цел: забавяне на темповете на намаляване на броя на населението с тенденция за стабилизирането му в дългосрочен план и осигуряване на високо качество на човешкия капитал, включващ хората с тяхното здравословно състояние, образованост, квалификация, способности и умения.

Обществените консултации продължават до 17 септември 2014 г.

Приложения:

Добави коментар

 

НОВИНИ ОТ БТПП
16-та годишна икономическа класация на БТПП
Пресконференция на 8 септември в сградата на Палатата Още
Среща с аржентинския посланик у нас Н.Пр. Гийермо Асрак
На 7 октомври в БТПП ще се състои среща с участието на известния аржентински музикант Матиас Гонзалес, членове на Клуб „Дипломати и бизнес – България” и представители на фирми Още
Обсъжда се създаване на смесена търговско-промишлена палата България – Казахстан
Целта е увеличаване на стокообмена и разширяване на стоковата номенклатура Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Вицепремиерът Eкатерина Захариева: България изпълнява всички препоръки на ЕК за отблокиране на евросредствата
Постигнат е напредък по въпроса за 28 града (малки населени места) за следващия програмен период по ОП „Региони в растеж“ Още
Променени са Насоките за кандидатстване и Ръководството за бенефициента по процедура на директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Младежка заетост”
Те са в резултат на промени в нормативната уредба Още
ЕНЕРГЕТИКА И ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ
Дефицитът в енергетиката да се поеме поравно от всички участници в системата, а не от потребителите, категоричен е министър Щонов
В момента една от най-важните задачи е удължаване живота на 5-ти и 6-ти блок на ядрената централа в "Козлодуй" Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Отчет за 2013 г. и проект на План за 2014 г. за мониторинг на изпълнението на Актуализираната Национална стратегия за демографско развитие на населението (2012-2030 г.)
Основна стратегическа цел: забавяне на темповете на намаляване на броя на населението с тенденция за стабилизирането му в дългосрочен план Още
НОВА НОРМАТИВНА УРЕДБА
Информация във връзка с влизане в сила на регламент по отношение на изискванията за екопроектиране на прахосмукачки
Регламентът е в сила от 1 септември 2014 г. Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Какво предстои в Европейския парламент през есента: новата Европейска комисия, външната политика, енергетиката
Подновява се и дебатът за приоритетите в бюджета на ЕС Още