Брой 84 (1096), 03-05-2016
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ

Европейската комисия стартира първата кампания "Europe in My Region"


Европейската комисия стартира първата кампания "Europe in My Region" с цел да насърчи гражданите да се запознаят с финансираните от ЕС проекти в цяла Европа и да научат повече за тях.

Кампанията "Europe in My Region" е организирана от Генерална дирекция „Регионална и селищна политика“ на Европейската комисия с помощта на представителствата на Комисията и управляващите органи, като тя ще се проведе от 29 април до 11 юни 2016 г. в 23 държави от ЕС и ще включва над 1200 мероприятия, на които се очаква да присъстват хиляди граждани.

"Europe in My Region" е организирала няколко различни инициативи: дни на отворените врати за проектите на ЕС, търсене на съкровище и фотоконкурс. Всички тези дейности имат за цел да насърчат гражданите да посетят финансираните от ЕС проекти и да споделят изображения и преживявания чрез социалните медии.

През м. май бенефициерите на фондовете на ЕС ще представят своите проекти пред граждани в рамките на инициативата „Дни на отворените врати за проектите на ЕС“, а с помощта на онлайн карта ще могат да се открият местоположенията на проектите, участващи в тази инициатива. Междувременно гражданите ще бъдат поканени да участват в едно мероприятие за търсене на съкровище, провеждано в 18 държави и общо 45 региона: участниците ще трябва да намерят скритите улики при местата на изпълнение на някои съфинансирани проекти и да отговорят на въпросите от онлайн викторина.

Петото издание на фотоконкурса, организиран във Facebook (който ще се проведе от 2 май до 28 август 2016 г.), има за цел да популяризира проекти, които допринасят за постигането на истинска промяна в местните общности: за да участват в конкурса, гражданите трябва да направят снимка на проект, получаващ финансиране от ЕС, на която да се виждат табелата или билборда с информация за финансирането и знамето на ЕС. Тримата победители ще имат възможност да спечелят курс по фотография, воден от професионален фотограф, и пътуване до Брюксел.

Допълнителна информация: Europe in My Region

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Промените в два ключови стандарта ISO 9001:2015 и ISO 14001:2015 – тема на презентация в БТПП
Преходният период за преминаване към новата версия на стандартите приключва през септември 2018 г. Още
Покана за среща с делегация от Палатата на търговията, промишлеността и мините на Занджан, Иран
4 май 2016г. от 10 часа в БТПП Още
Нови членове на Палатата
НОВИНИ ОТ ПАРТНЬОРИ НА ПАЛАТАТА
Общо събрание на Българската асоциация на жените предприемачи
Обсъждане на конкретни инициативи в защита на жените предприемачи, развиване на благотворителна дейност... Още
Анкета на Германо-Българската индустриално-търговка камара „Бизнес средата в България“ 2016
Въпреки недостатъците на бизнес средата в България икономическите отношения между България и Германия се развиват в положителна посока Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Закон за храните
Опростяване на правната рамка; законодателството ще бъде рационализирано и приведено в пълно съответствие с правото на ЕС Още
МИТНИЦИ И МИТНИЧЕСКИ РЕЖИМ
Промени в митническото законодателство, произтичащи от прилагането на Митническия кодекс на ЕС
В сила от 1 май 2016 г. Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейската комисия стартира първата кампания "Europe in My Region"
С цел да насърчи гражданите да се запознаят с финансираните от ЕС проекти Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Конференция "ОБРАЗОВАНИЕ И БИЗНЕС - БЪДЕЩИТЕ ЛИДЕРИ"
11 май 2016 г., София хотел Балкан Още