Назад

ЕКСПОМЕБЕЛ представя най-новите тенденции в мебелното производство


EКСПОМЕБЕЛ се организира от Интер Експо Център и Браншова камара на дървообработващата и мебелна промишленост (БКДМП). По време на изложението десетки фирми от бранша показват новостите в дизайна, обзавеждането, интериора и аксесоарите за офиса, хотела и дома. Изложението ще се проведе между 13 и 16 март в Интер Експо Център.

Посетителите на ЕКСПОМЕБЕЛ ще се запознаят с тенденциите в мебелното производството и най-новите интериорни решения в обзавеждането и текстила. По време на изложението свои щандове разполагат производители, търговци, дизайнери и дистрибутори на корпусни и тапицирани мебели, матраци и подматрачни рамки, маси, столове, офис и градински мебели, интериорен текстил. Компаниите изложители представят най-новите колекции от  класически, модерни мебели, а също и в обзавеждането по поръчка и индивидуални дизайнерски проекти.

Всичко за офиса, хотела и дома

ЕКСПОМЕБЕЛ е изложение, което представя най-новите решения за обзавеждане както на офиси, така и на хотели и домове. На щандовете ще могат да се видят корпусни и тапицирани мебели, интериорен текстил, маси и столове, офис и градински мебели, матраци и подматрачните рамки, интериорни и екстериорни решения.

Широк обхват от изложители

Обхваща целия спектър в обзавеждането и интериорния дизайн. На Експомебел участват голям набор от изложители – перспективни малки и средни фирми, а също големи и утвърдени компании.

Единствената платформа

ЕКСПОМЕБЕЛ през годините се утвърди като единственото мебелно изложение у нас, което събира фирмите от сектора, партньори и потребители на едно място. Събитието е отворено както към компании от мебелния сектор и техни партньори, така и към крайни клиенти.

Мебелни отличия

По време на откриването на изложението на 13 март е предвидена и церемония по раздаването на наградите Българска мебел на годината. Конкурсът, организиран от сп. МD –„Дизайн, интериор, архитектура“ в партньорство с БКДМП и ИЕЦ, ще представи най-добрите проекти в две основни категории „Реализирани продукти“ и „Концептуален дизайн“.

Заедно с ВАКАНЦИЯ&СПА

За първи път ЕКСПОМЕБЕЛ ще се проведе по едно и също време с туристическото бизнес-изложение ВАКАНЦИЯ&СПА Експо. То обединява бордове по туризъм, браншови организации, туроператори, собственици и мениджъри на хотели, SPA и уелнес центрове и мн. други.

Мебелният сектор - ориентиран експортно

Мебелният бранш у нас осигурява около 3% от БВП на България. Секторът дава препитание на над 55 000 души. Производството на мебели у нас възлиза на 614 млн.евро според статистика на НСИ, Сиела и АПИС за 2022 г. Страната ни се нарежда на 19 място по износ на мебели,  на 21 място по производство, 24 място по потребление и 25 място по внос, сочат данни от европейските класации. Заради качеството и добрата цена мебелите, произведени у нас, се продават успешно навън. Основните пазари, за които България е изнасяла продукция през 2022 г., са Румъния, Гърция, Полша, Франция, Германия, Чехия, Италия.